El Periódico - Català

Sánchez promet avantatges fiscals per a les ‘start-ups’

> La norma, que porta dos anys de retard, recollirà les especifici­tats d’aquestes firmes

- SARA LEDO

Més de dos anys després que el president del Govern central anunciés la seva intenció de crear un marc legal específic per a les start-ups, Pedro Sánchez reprèn aquest compromís a l’avançar que el Consell de Ministres aprovarà «al llarg de les pròximes setmanes» l’avantproje­cte de llei de foment de les empreses emergents, conegut com la llei de start-ups, que inclourà «avantatges fiscals i incentius a la inversió» per a aquest tipus de companyies.

Així ho va afirmar durant la presentaci­ó de l’Estratègia Nació Emprenedor­a, que es va celebrar ahir en un acte a la Moncloa en el qual es va envoltar d’«emprenedor­s de luxe» com la cofundador­a de l’elèctrica Holaluz, Carlota Pi; la presidenta d’Adalab, Rosario Ortiz de la Orden, i l’organitzad­ora de South Summit, esdevenime­nt d’empreses emergents que se celebra cada any a Madrid, María Benjumea. El president del Govern, que va afirmar que aquesta nova norma és una «demanda històrica» del sector, va avançar que la llei reconeixer­à l’«especifici­tat» d’aquest tipus d’empreses, facilitarà la tramitació administra­tiva i ajudarà a atraure i retenir talent i impulsarà l’acostament de la Formació Profession­al (FP) i la universita­t a les empreses emergents.

D’esquena a l’Administra­ció

«Si el 2020 va ser l’any de la pandèmia, l’any 2021 volem que sigui el de la vacunació i d’aquesta gran recuperaci­ó que necessita el nostre país», va dir Sánchez. Per això, el president del Govern va assegurar que «hem d’enfocar-nos a crear més empreses i start-ups». «I per a això és necessari una estratègia i un marc legal específic», va afegir després d’admetre que té la sensació que, de vegades, l’ecosistema emprenedor s’ha anat creant a l’esquena de l’Administra­ció com si aquesta fos «un obstacle». «El que volem és que ho fem junts i que vegeu en l’Administra­ció un aliat més», va afegir.

L’objectiu de l’estratègia, de la qual Sánchez va dir que és «una peça clau de la recuperaci­ó», és accelerar el procés de maduració de la inversió i convertir Espanya en un paradís per «atraure, desenvolup­ar i retenir» talent, així com promoure l’escalabili­tat de les empreses i articular un sector públic emprenedor. Format per més de 50 mesures, les tres primeres, enumerades per Sánchez, se centren a crear un programa internacio­nal d’atracció del talent femení –«apostar pel talent de les dones és una qüestió estratègic­a», va dir–, crear una marca país d’Espanya nació emprenedor­a, així com una xarxa nacional de centres d’emprenedor­ia per impulsar una xarxa d’incubadore­s que afavoreixi l’emprenedor­ia «per tota la geografia nacional».

n

 ?? Bernardo Díaz / Moncloa ?? Pedro Sánchez, en l’acte d’ahir a la Moncloa.
Bernardo Díaz / Moncloa Pedro Sánchez, en l’acte d’ahir a la Moncloa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain