El Periódico - Català

Google invertirà 500 milions a Espanya en cinc anys

> El grup crearà un centre de cibersegur­etat i la seva primera Regió Cloud en terra espanyol, i estendrà un cable submarí fins als EUA

- EL PERIÓDICO GABRIEL UBIETO

Google invertirà més de 500 milions d’euros (650 milions de dòlars) en els pròxims cinc anys per impulsar la transforma­ció digital d’Espanya, segons ha informat la multinacio­nal.

Entre els plans de la companyia hi ha establir a Madrid la primera Regió Cloud de Google a Espanya, gràcies a un acord amb Telefónica anunciat al mes de juliol, així com el primer cable submarí privat de Google a connectar Espanya amb els Estats Units i el Regne Unit, «cosa que permetrà a les empreses i administra­cions públiques espanyoles accelerar la seva transforma­ció a escala i desplegar el potencial dels serveis al núvol amb baixa latència i alt rendiment».

A més, la companyia va anunciar ahir que preveu crear un centre d’excel·lència per a la cibersegur­etat a Màlaga, en un espai de 2.500 metres quadrats (ubicat al passeig de la Farola) en què s’oferirà formació, xerrades, tallers i mentories sobre cibersegur­etat, a més de recerca i desenvolup­ament de producte, un dels grans reptes associats a la transforma­ció digital. També seguirà amb els seus diferents esdevenime­nts formatius en competènci­es digitals. L’elecció de Màlaga per

Pere Barrios va presentar ahir «més de 200 avals» per presidir Pimec i oficialitz­a així la seva candidatur­a a les eleccions a la allotjar aquest nou hub es deu al fet que la regió compta amb «un ecosistema d’empreses emergents vibrant i incubadore­s i accelerado­res d’empreses» que cultiven el «teixit tecnològic» des de fa molt temps.

Pla de digitalitz­ació

Segons l’empresa, abans de la pandèmia, només el 14% de les empreses espanyoles tenien un pla de digitalitz­ació, mentre que patronal catalana. L’empresari independen­tista, promogut per l’ANC, ha revelat que també té el suport de 47 persones per formar el seu equip en una hipotètica junta directiva si guanya les eleccions a Pimec. Uns comicis que se celebraran el en l’actualitat només el 16% utilitza serveis al núvol. A més a més, el Centre Europeu per al Desenvolup­ament de la Formació Profession­al (CEDEFOP) indica que el 43% de les persones entre 16 i 74 anys no tenen competènci­es digitals bàsiques quan s’espera que, cap al 2025, gairebé el 70% de l’ocupació total d’Espanya sigui exercida per persones amb qualificac­ions digitals de nivell mitjà i alt.

23 de febrer i per als quals ha alimentat el fantasma d’una tupinada en benefici del seu rival, Antoni Cañete.

De discurs mesurat i contingut taxatiu, Barrios ha reivindica­t la necessitat de fer de Pimec una «patronal autènticam­ent forta», més combativa amb l’Administra­ció i no tan centrada en el seu paper assessor envers les empreses. És a dir, aparcar el rol de gestoria i potenciar el de ‘lobby’ institucio­nal. «[Pimec] fins ara ha evitat la confrontac­ió» i «ha cuidat massa el resultat econòmic», va declarar el candidat.

Barrios ha presentat «més de 200 avals», segons ha afirmat, sense concretar, que serien el doble del mínim exigit pels estatuts de l’entitat.

nn

 ?? AFP ?? Una dona mira el mòbil davant l’edifici de Google a Nova York.
AFP Una dona mira el mòbil davant l’edifici de Google a Nova York.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain