El Periódico - Català

El programa social de La Caixa va arribar el 2020 a 180.000 persones

Segons el balanç presentat ahir, la Fundació La Caixa va destinar a col·lectius vulnerable­s un total de 16,9 milions d’euros a través de 673 projectes.

- ORIOL LARA

La pandèmia del coronaviru­s ha agreujat la situació social i econòmica de moltes persones en els últims mesos, especialme­nt dels col·lectius més vulnerable­s. Per resoldre la greu situació d’aquestes famílies, la Fundació La Caixa va destinar 16,9 milions d’euros per tal de millorar les seves condicions de vida a través de 673 projectes socials que es van portar a terme durant tot l’any 2020.

Així, més de 180.000 persones es van beneficiar dels projectes selecciona­ts en el marc del Programa

d’Ajuts a Iniciative­s Socials, que té com a objectius principals la inclusió social i laboral, la promoció de la igualtat d’oportunita­ts i la millora de la qualitat de vida. Els projectes selecciona­ts dins del marc del programa de la fundació van suposar la contractac­ió de 3.622 profession­als experts en cada un dels àmbits d’actuació, així com també la participac­ió de 16.376 voluntaris, que van contribuir a l’èxit de les convocatòr­ies.

El director general de la Fundació La Caixa, Antonio Vila, destaca l’esforç de les entitats col·laboradore­s per impulsar aquest tipus d’iniciative­s i aposta per la continuïta­t de l’entitat per reforçar aquest tipus d’ajuts. «El nostre compromís social és més necessari que mai perquè la pandèmia i les mesures per contenir-la tenen un impacte econòmic i social que està repercutin­t de manera directa en les persones més vulnerable­s», va explicar ahir, conscient de les dificultat­s que estan travessant moltes de les persones afectades per l’impacte econòmic de la Covid-19,

entre les quals l’atur o els ertos.

Ampliació per al 2021

Tot i que s’entreveuen fils d’esperança amb l’arribada de les vacunes, que ja s’estan començant a administra­r, les necessitat­s socials creixents que es deriven de la crisi del coronaviru­s durant el 2021 persistira­n per a les persones en risc o en situació de vulnerabil­itat. La Fundació La Caixa n’és conscient i per a aquest any ha decidit incrementa­r el pressupost d’aquest tipus d’ajudes fins als 22,8 milions d’euros. El termini de presentaci­ó de projectes per a la primera convocatòr­ia del 2021 ja està obert fins al 25 de febrer i té com a finalitat la promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envellimen­t, a la discapacit­at i a la malaltia.

n

 ?? Fundació La Caixa ?? Una beneficiàr­ia dels programes de la Fundació La Caixa.
Fundació La Caixa Una beneficiàr­ia dels programes de la Fundació La Caixa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain