El Periódico - Català

Tornada frustrada de Ney

Una nova lesió impedirà que l’exblaugran­a compleixi el seu somni de tornar a jugar al Camp Nou. Des que se’n va anar a París el 2017 el brasiler ha estat més d’un any de baixa.

- ROGER PASCUAL

Des que va marxar a París fa tres anys i mig, obrint la primera gran esquerda al Barça de Josep Maria Bartomeu, no s’ha parat de parlar sobre la tornada de Neymar al Camp Nou. El davanter brasiler, que se n’havia anat a la ciutat de la llum a la recerca dels focus que li treia Messi, havia intentat desfer el camí per tornar a jugar al costat de Leo. Després de diversos intents frustrats de fer el traspàs invers, havia sigut el bombo de la Champions el que havia posat dia i hora per a la seva tornada a la seva antiga casa: el pròxim dimarts a les 21.00 hores. Però el destí, sempre tan capritxós, ha decidit que no estigui la setmana que ve sobre la gespa barcelonis­ta.

Des que va guiar el 6-1 en el Barça-PSG, els vuitens europeus semblen maleïts per a Neymar. El 2018 es va perdre la tornada davant el Madrid, el 2019 els dos polsos contra el Manchester United i l’any passat unes molèsties van estar a punt d’impedir-li enfrontar-se al Borussia Dortmund. Ara l’exblaugran­a es perdrà l’anada de la primera eliminatòr­ia després de lesionar-se dimecres en el partit de Copa contra el Caen. El conjunt francès va revelar que les proves realitzade­s van confirmar que patia una lesió de grau 2 a l’adductor i podria tenir el punta brasiler quatre setmanes de baixa, amb la qual cosa arribaria just per a la tornada de l’eliminatòr­ia.

El lament a Instagram

Neymar va rebre una forta entrada de Yago, del Caen, i va marxar directamen­t al vestidor amb molèsties a un adductor en el minut 60 d’un enfrontame­nt coper, en el qual Mauricio Pochettino havia donat descans a molts titulars pensant ja en el Barça. Des que va fitxar el 2017 pel PSG, el brasiler ha estat més d’un any de baixa per lesió: 421 dies.

«La tristesa és gran, el dolor és immens i el plor és constant. Una vegada més pararé una estona de fer el que més estimo a la vida, que és jugar a futbol», es lamentava ahir en un post d’Instagram, en el qual mostrava el seu cansament davant la situació que viu a la Lliga francesa. «De vegades em sento incòmode pel meu estil de joc, perquè driblo i acabo sent colpejat constantme­nt, no sé si el problema soc jo o el que faig en el camp... M’entristeix molt. M’entristeix molt haver de sentir un jugador, entrenador o comentaris­ta dir ‘realment l’ha de colpir’, ‘cau’, ‘plorant’, ‘nen aviciat’, etc... Sinceramen­t, m’entristeix i no sé quant de temps puc aguantar, només vull ser feliç jugant a futbol. Res més».

També sense Di María

Si es compleixen els terminis, podria estar a punt per al partit de tornada, que es disputarà el 10 de març al parc dels Prínceps. De moment l’absència de l’exblaugran­a s’uneix a la de Di María, un altre vell conegut que no podrà tornar a jugar al Camp Nou en un enfrontame­nt marcat per les bai

xes en els dos bàndols. Mauricio Pochettino no podrà comptar tampoc amb Bernat i Dagba, i espera recuperar Ander Herrera, Keylor Navas i Mauro Icardi, i té els dubtes de Verratti i Pembelé.

Per la seva part, Ronald Koeman espera poder disposar d’algun dels efectius que s’acumulen a la infermeria blaugrana: a més d’Ansu Fati, que definitiva­ment es perdrà el doble duel davant el conjunt francès, no van estar davant el Sevilla Piqué, Pjanic, Araujo, Coutinho, Sergi Roberto, Dest i Braithwait­e. Aquests dos últims podrien tornar a la llista ja davant l’Alabès.

El líder del 6-1

El Barça ha guanyat quatre de les cinc eliminatòr­ies amb el subcampió continenta­l, l’última amb l’inoblidabl­e 6-1. Un partit que Neymar (quan volia deixar el PSG per tornar al Barça) assenyalav­a com el millor moment de la seva carrera. Ney va ser el líder blaugrana d’aquella nit de bogeria, omplint les grades d’abraçades i llàgrimes d’emoció tan sols uns mesos abans de posar rumb a París, seguint els passos del còmic d’Eric Castel. A diferència del cèlebre personatge creat per Raymond Reding i Françoise Hugues, que marcava un doblet en la seva tornada al Camp Nou vestit amb la samarreta del PSG, Ney no tindrà la seva tornada somiada a Barcelona.

 ??  ??
 ?? Stephane Mahe / Reuters ?? Neymar, amb dolors a l’adductor, durant el partit de Copa davant el Caen, que el van obligar a abandonar el terreny de joc.
Stephane Mahe / Reuters Neymar, amb dolors a l’adductor, durant el partit de Copa davant el Caen, que el van obligar a abandonar el terreny de joc.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain