El Periódico - Català

Expedient Piqué

- Mónica Marchante

Piqué jatéelseue­xpedient.Non’hi havia per menys. Va dir Gerard que «el 85% dels àrbitres són del Reial Madrid. ¿Com no han de xiular a favor del Madrid? I es va quedar tan ample, per després dir que ell «respecta al màxim la feina dels col·legiats». És clar, ja es veu... Com que són del Madrid, segons ell, doncs xiulen a favor. Molt respectuós tot.

No va ser aquesta l’única contradicc­ió amb Dj Mario. Va parlar de Bartomeu i Florentino. I va dir que havia trobat a faltar en el primer coses que sí que té el segon. En concret el «lideratge». Gerard, el mateix que va dir fa uns anys, indignat, que a la llotja del Bernabéu es movien els fils, es revela ara admirador de la capacitat de comandamen­t del president del Madrid. «Et poden agradar o no les seves decisions, però és una persona que té un do de comandamen­t». Poques coses em sorprenen ja en el futbol, però aquest gir de guió de Piqué, un tipus que sempre m’ha caigut bé per la seva capacitat comunicati­va, per tenir opinions pròpies i ser valent a l’expressarl­es, m’ha agafat despreving­uda. ¿S’estarà fent gran? ¿Planeja muntar alguna cosa al Bernabéu?

Pensant en les coses que poden connectar Piqué amb Florentino, em vaig trobar una altra perla. No li sembla bé a Gerard que el programa de Movistar+ El Partidazo tingui un analista exjugador del Madrid, Álvaro Benito, al costat d’un altre ex (oblida el que va fer al València) com Cañizares. Segons ell, al tenir passat blanc –tot i que Álvaro «parla increïble i sap moltes coses de futbol»–, analitzant les polèmiques», ¿què diran? ¿amb l’històric que tenen?».

Traslladem aquest exemple al camp. Si Piqué demà se n’anés a un altre equip, o quan va jugar al Manchester, ¿hem de pensar llavors que al jugar contra el Barça, sent tan culer, es farà gol en pròpia porta? ¿Fiquem al mateix sac els futboliste­s que canvien d’equip i senten uns colors? Ah, no, que ells són profession­als... no com àrbitres i comentaris­tes...

Efectivame­nt, Piqué és més a prop de Florentino del que semblava. Només calia canviar els colors de la samarreta. Els comentaris­tes mai els semblaran bé si no diuen el que tots dos volen sentir. I ni així.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain