El Periódico - Català

El Barça es dessagna al darrere

- MARCOS LÓPEZ

De vegades, els partits també es guanyen des d’una sòlida estructura defensiva. I el Barça de Koeman, castigat primer per la greu lesió de Piqué (novembre) i ara per l’esquinç de turmell d’Araujo (febrer), es dessagna al darrere, víctima de la seva debilitat. En els últims tres partits (Granada, Betis i Sevilla) ha encaixat set gols. «Tothom comet errors, no és just anar contra Umtiti. Vam perdre tots i guanyem tots», va precisar l’entrenador després de la derrota al Sánchez Pizjuán.

El problema és que, a més, l’equip de Koeman és tan vulnerable que amb poca cosa rep un gol. Hi ha un factor comú en aquestes últimes trobades. La primera rematada sempre acaba en gol. Així va passar amb Kenedy, el jugador del Granada. Així va passar després amb Borja Iglesias, el davanter del Betis. I així va passar també amb Koundé, el central del Sevilla, ampliant una mala estadístic­a blaugrana.

Improvisan­t defenses

El Barça viu angoixat per aquests símptomes d’enorme fragilitat, cosa que obliga Koeman a haver d’improvisar defenses inèdites perquè s’ha quedat sense recursos. No té lateral dret: Sergi Roberto va reaparèixe­r després d’una greu lesió muscular que el va tenir dos mesos de baixa i va recaure després de 80 minuts de joc i Dest, afligit d’unes molèsties musculars que no el deixen viure tranquil, ha jugat només dos partits (cap de complet) dels 10 últims. El drama s’estén, sobretot, a la parcel·la central, on Koeman, una vegada perdut Piqué per a diversos mesos, havia trobat la solució en Araujo, el rendiment del qual havia sigut espectacul­ar. Va patir un esquinç al turmell esquerre al Benito Villamarín i el Barça ha encaixat quatre gols sense l’uruguaià al camp.

Sense recursos i amb una plantilla descompens­ada, així està Koeman. El club tampoc va donar recursos al tècnic. Ni quan Bartomeu

encara era president l’estiu passat. Ni quan en aquest mercat hivernal els candidats es van posar d’acord per portar Eric García, el central que demanava el tècnic, però sense èxit. L’entrenador va poder apostar per Lenglet al costat de Mingueza, però va escollir Umtiti. «Ha sigut una decisió jugar amb Umtiti i Mingueza perquè cada tres dies tenim partits i hi ha poca gent al darrere», es lamentava Koeman, que va evitar culpar el defensa francès, que va aparèixer a la foto dels dos gols del Sevilla (trencat per Koundé i poc astut quan va optar per tirar el fora de joc amb Rakitic).

Errors tàctics

«És cert que hi ha dues jugades. Però per exemple en el primer gol vam deixar massa espai, ja des del mig camp», va precisar el tècnic, dibuixant el gol inicial de Koundé, que va comptar amb la complicita­t d’altres futboliste­s. «No parlo només dels defenses. I en el segon, normalment no juguem al fora de joc», va indicar Koeman en al·lusió a la decisió que va prendre Umtiti de tirar la línia per col·locar Rakitic en posició il·legal. No ho va aconseguir.

«Jo sempre dic als defenses que cal continuar corrent i no jugar pensant en el fora de joc perquè mai saps si tens el lateral a la teva esquena», va afirmar sobre Umtiti. Però sense culpar-lo perquè el problema és de més dimensió. No té laterals drets, cosa que obliga un esquerrà, Junior Firpo, a assumir aquest rol en error en un Barça que va a contracorr­ent. En 15 dels 33 partits que ha disputat aquest curs ha començat perdent.

n

 ?? Julio Muñoz / Efe ?? Koundé s’escapa d’Umtiti i Busquets en la jugada en què va marcar l’1-0 del Sevilla al Sánchez Pijzuán.
Julio Muñoz / Efe Koundé s’escapa d’Umtiti i Busquets en la jugada en què va marcar l’1-0 del Sevilla al Sánchez Pijzuán.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain