El Periódico - Català

Atropellat Fernando Alonso quan anava amb bicicleta

L’asturià es va fracturar la mandíbula i diverses dents en el xoc a Suïssa. Avui se sabrà si perilla l’inici de la temporada a F-1.

- EL PERIÓDICO

Fernando Alonso va tenir ahir un accident al ser atropellat mentre s’entrenava amb bicicleta per una carretera secundària pròxima a casa seva a la ciutat suïssa de Lugano. El pilot de Renault Alpine va ser atropellat per un automòbil. El diari La Gazzetta dello Sport va informar que va ser immediatam­ent rescatat i ingressat en un hospital de la zona.

Els primers exàmens radiogràfi­cs haurien mostrat una fractura de mandíbula i la pèrdua de diverses dents, cosa que farà que, en les pròximes hores, se’l traslladi a un hospital de Berna. Avui se sabrà si Alonso, dues vegades campió del món d’F-1 amb Renault el 2005 i el 2006, corre risc de perdre’s l’inici de la temporada 2021, cosa que, en principi, no sembla probable.

«Alpine F1 Team confirma que Fernando Alonso s’ha vist embolicat en un accident mentre s’entrenava amb la bicicleta a Suïssa. Fernando està conscient i es troba bé i està esperant més exàmens mèdics demà al matí», va indicar l’escuderia en un comunicat.

Una gran passió

La bicicleta és la gran passió d’Alonso, al costat de l’automobili­sme, és clar, ja que fins i tot va estar a punt de crear el seu propi equip profession­al. La bici és, com per a moltíssims altres pilots de motos i cotxes, la millor manera, segons ells, de posar-se en forma i un hobby que el porta a pujar-hi gairebé cada dia, i arribant a entrenar-se molts dies amb profession­als amics com Carlos Sastre o Samuel Sánchez.

Alonso ja havia tingut algun ensurt amb vehicles que el van fregar i, fins i tot, va veure com al seu amic Mark Webber gairebé se li acaba la seva vida esportiva en l’F-1, el 2008, per culpa d’un atropellam­ent quan s’entrenava sobre les dues rodes.

El campió espanyol ja va patir un petit contratemp­s poc abans de l’inici del campionat del 2009. Va ser en Kenya, quan l’avioneta privada en què viatjava va fregar amb les ales un edifici de control de l’aeroport.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain