El Periódico - Català

La limitació de mobilitat es prorroga fins a final de mes

-

El Consell de Ministres d’Itàlia va prorrogar ahir la prohibició de desplaçame­nts entre regions i províncies autònomes, excepte per causes necessàrie­s, fins al 25 de febrer com a mesura de prevenció per evitar la propagació dels contagis.

El Govern italià va informar que la prohibició quedarà prorrogada a tots els efectes tret per necessitat­s laborals comprovade­s, situacions de necessitat o motius de salut. Estarà permesa, com fins ara, la tornada a la pròpia residència.

L’Executiu va decretar la limitació de la mobilitat entre regions el desembre passat, amb la intenció d’evitar contactes i la propagació del virus que derivés en una tercera onada a partir de gener del 2021. El país transalpí va depassar ahir el llindar dels 93.000 morts a causa del virus, mentre que ja s’acosta a les 2,7 milions de persones contagiade­s des que va començar la pandèmia. En concret, segons les dades facilitade­s per les autoritats sanitàries italianes, durant la jornada es van registrar 316 morts i 13.908 nous positius. Amb 305.619 proves diagnòstiq­ues fetes en les últimes 24 hores, la taxa de positivita­t s’ubica en el 4,5%.

La decisió de mantenir la prohibició es va prendre en l’últim Consell de Ministres del primer ministre en funcions, Giuseppe Conte, que va presentar la seva dimissió davant el cap de l’Estat el 26 de gener, després de constatar la falta de suport del seu Executiu.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain