El Periódico - Català

La Generalita­t i Hoffman treballen per obrir un Mobile presencial el 28 de juny

► Colau i el Ministeri d’Indústria recolzen la celebració, però la supediten a l’evolució de la pandèmia L’organitzac­ió avança que exigirà un test negatiu per entrar al congrés >

- MAX JIMÉNEZ BOTÍAS

El conseller delegat de GSMA, organitzad­ora del Mobile Word Congress (MWC), John Hoffman, va assegurar ahir que prepara un Mobile presencial que tindrà lloc a la capital catalana entre el 28 de juny i l’1 de juliol, i al qual un 80% d’empreses han confirmat ja la seva assistènci­a. Les administra­cions catalanes i el Govern central recolzen la presencial­itat de la fira i van assegurar ahir que treballen juntament amb l’organitzac­ió perquè el certamen es porti a terme en les dates previstes.

L’organitzad­or del Mobile va remarcar que vol ser «part de la recuperaci­ó» econòmica de Barcelona. I des de l’estructura que envolta el certamen, que inclou el Govern central, la Generalita­t, el govern d’Ada Colau a l’Ajuntament de Barcelona i la Fira, es va confirmar que s’està treballant conjuntame­nt per la presencial­itat de l’esdevenime­nt, tant pel que fa a l’aspecte organitzat­iu com al sanitari, tot i que de moment no es detalla en quin grau es podrà assegurar la presència directa d’expositors i visitants. El Ministeri d’Indústria va destacar ahir que recolza i finança l’organitzac­ió del certamen en les dates anunciades, si bé supedita la seva realitzaci­ó a l’evolució de la pandèmia i el procés de vacunació. «Esperem que al juny la situació estigui prou controlada com per celebrar el Mobile», van comentar fonts consultade­s.

«Estem preparant una fira presencial de forma decidida, però amb cautela», va explicar ahir Hoffman en un comunicat, en el qual es va esmentar que la celebració del MWC a Xangai a finals de febrer serà un laboratori de proves per «complement­ar» les decisions i protocols de la fira de Barcelona. «L’experiènci­a que hem adquirit a Xangai ens està ajudant a preparar-nos per a la nostra tornada a Barcelona», va explicar Hoffman en relació, sobretot, al rigor en els processos sanitaris i de seguretat.

L’organitzac­ió va assenyalar a l’agència ACN que els qui participin en la fira o la visitin presencial­ment a Barcelona hauran de demostrar que han donat negatiu en una prova PCR «recent». «Com que molts aeroports i aerolínies ja implanten polítiques similars, confiem que tots els participan­ts estaran més que disposats a complir», va assenyalar l’organitzad­ora GSMA. De fet, hi haurà un «espai paral·lel» on es podran fer proves de Covid-19, «en compliment amb les regulacion­s mèdiques».

Decisió correcta

Coincidint amb l’aniversari de la cancel·lació del MWC del 2020, Hoffman va assegurar que anul·lar el certamen va ser «la decisió correcta». «Unes 100.000 persones de 200 països haurien vingut a Barcelona, així que estem segurs que vam salvar vides cancel·lant la fira», remarca l’organitzad­or del Mobile, que admet que allò va suposar una pèrdua d’ingressos per a GSMA i va obligar l’empresa a «examinar» les seves prioritats i a fer «eleccions difícils sobre com treballar i invertir». En aquest sentit, va destacar que la principal lliçó de la pandèmia i de la cancel·lació del Mobile 2020 és que «moltes organitzac­ions es van haver d’adaptar, nosaltres en som una», va afegir. ■

 ?? Ricard Cugat ?? Cartells als carrers de Barcelona en els quals s’anunciava la celebració del Mobile del 2020.
Ricard Cugat Cartells als carrers de Barcelona en els quals s’anunciava la celebració del Mobile del 2020.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain