El Periódico - Català

«¿Neymar? No és jugador de l’Alabès»

Koeman exigeix atenció per seguir amb «la bona ratxa a la Lliga»

- MARCOS LÓPEZ

Sacsejat encara pel dolorós 2-0 que li va clavar el Sevilla a la Copa i amb el París SG, sense Neymar, a la cantonada es cola aquesta nit l'Alabès d'Abelardo, un vell amic de Koeman, al Camp Nou. Un partit amb pinta perillosa per al Barça, obligat a mantenir, com va dir el tècnic, «la bona ratxa a la Lliga», a més de segellar la porteria de Ter Stegen, que ha rebut set gols en els tres últims partits. Resulta imprescind­ible aquest blindatge si els blaugranes, just ara quan es decideixen tots els títols, volen tenir alguna opció d'obrir la porta del solitari Museu del Camp Nou per dipositar algun trofeu i acabar amb els mesos de penúries esportives.

A la segona pregunta de la compareixe­nça davant la premsa, va aparèixer el nom de Neymar, que no podrà enfrontar-se al seu amic Messi perquè una lesió muscular el tindrà un mes de baixa. «No crec que Neymar sigui jugador de l'Alabès», va dir en to tallant Koeman per desenterra­r qualsevol opció d'abordar el futur europeu del seu equip. Prou en té de sobreviure en aquest anguniós present en què cada dia que passa va perdent jugadors, quedant-se, sobretot, sense recursos a la zona defensiva. «No parlo de Neymar ni del París SG, això és per a dilluns. Només de l'Alabès», va certificar amb serietat el tècnic.

Ronald Koeman. TÈCNIC DEL BARÇA «Ens falta contundènc­ia defensiva. Però tampoc hem jugat gaire amb la mateixa defensa»

/

33 PARTITS, 19 DEFENSES Necessita Koeman, i el Barça, trobar entre tant de problema (no té Piqué des del novembre i va perdre diumenge passat Araujo) les peces que li proporcion­in estabilita­t al voltant de Ter Stegen, castigat sense pietat amb set gols: tres del Granada, dos del Betis i dos més del Sevilla. «Ens falta contundènc­ia defensiva», va admetre Koeman, tot i que va recordar després que estaria «més preocupat» si detectés que el seu equip «no crea ocasions». El problema és que s'ha quedat sense laterals drets (Dest i Sergi Roberto han coincidit a la infermeria) i sense centrals.

«Tampoc hem jugat gaires partits amb la mateixa defensa», va afirmar el tècnic. No li falta raó. En 33 partits, el Barça

«Era penal, allò de Sevilla. No entenc per què el VAR no hi va entrar. ¿Piqué? S’ha de criticar amb compte i respecte»

ha utilitzat 19 combinacio­ns defensives diferents, condiciona­t, com recorda Koeman, «per tantes lesions».

Ter Stegen ha sigut titular en 22 enfrontame­nts. Ha tingut 12 defenses diferents. La més utilitzada, amb cinc partits, va ser la integrada per Dest, Araujo, Lenglet i Jordi Alba. Neto va guardar la porteria en 11 ocasions, amb set defenses diverses, de les quals la de Sergi Roberto, Piqué, Lenglet i Alba (quatre xocs) va ser la més estable. Avui, hores abans del duel amb l'Alabès, Koeman mirarà al vestuari quines defenses li queden abans de rebre Mbappé.

 ?? FC BARCELONA ?? Leo Messi, en l’últim entrenamen­t a la Ciutat Esportiva, ahir.
FC BARCELONA Leo Messi, en l’últim entrenamen­t a la Ciutat Esportiva, ahir.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain