El Periódico - Català

Ja es va dir: a poc a poc

- ANTONIO Bigatá

Pròleg. El Sevilla és un equip molt bo, gairebé boníssim. Fa un futbol automatitz­at tot i que complement­at amb esclats individual­s enlluernad­ors. En sentit pràctic està al nivell dels actuals top europeus. Defensa amb millor coordinaci­ó que el City de

Guardiola (ara obsessiona­t amb això) mentre el paper de Jordan al centre del camp és similar en eficàcia al de Gundogan encara que tingui menys arribada.

D'altra banda, la seva tenacitat al llarg i ample de tot el camp és similar a la del Liverpool de Kloop o l'Atlètic de Simeone, malgrat faltar-li punyals d'or com Sadio Mané, Mohamed Salah i el regalat Luis Suárez en aquest gran espeternec final de la seva carrera. Tot i que jo menyspreï des del punt de vista humà Lopetegui per la seva debilitat al trair una selecció nacional que confiava en el seu treball a llarg termini, es tracta d'un gran tècnic.

Ha entès que després de l'imperi del futbol-control i de l'explosió del futbol-màxima intensitat ara per arribar a un nivell superior s'ha d'aplicar un futbol-altíssima mobilitat. El Sevilla ja és el millor dels equips que van de blanc perquè té una cosa millor que un xeic capaç de pagar cada any la milionada que valen els grans talents: amb

Monchi disposa de l'Observador Màxim, el que detecta els que ho seran quan encara són barats.

Tesi. Tot i que va perdre, el Barça va estar a bon nivell i va demostrar que continua millorant en la recerca de consistènc­ia i de grandesa. No va merèixer un resultat tan advers. Però l'equip té un problema psicològic profund: volent o sense voler salta al camp posant-se en cert sentit al nivell de l'adversari, ja sigui el Cornellà o el Rayo, ja sigui el Granada o l'Athletic. Els lluita de tu a tu, pateix i únicament sol imposar la seva autoritat quan està contra les cordes i se li esgota el temps.

A Sevilla, a més de tenir mala sort, de patir un arbitratge consentido­r de petites antiesport­ivitats continuade­s, i de cometre alguns errors més aviat puntuals, el Barça ho va fer bastant bé però li va faltar l'empenta i l'esforç suplementa­ri constant que eren imprescind­ibles. Potser va ser perquè amb un 1-0 advers no es va sentir asfixiat contra les cordes –com en altres partits– pensant que comptava amb el Camp Nou per guanyar l'eliminatòr­ia.

Conclusió. El Barça està molt justet d'homes per jugar tan contínuame­nt partits. Aquesta vegada l'alineació era un veritaBarç­a

Si ara es perd un títol amb la dignitat de refer les coses, no serà un desastre

ble retrat de la necessitat que té

Koeman de dosificar el poc que té, mentre Lopetegui disposava d'una banqueta de luxe.

En aquest context la lesió d'Araujo va ser el súmmum. El tècnic holandès ha de fer continus experiment­s arriscats aprofitant el poc que té, però estirant per aquí la manta li queda curta per allà. Tot i així és evident que està construint un fort. Treu rendiment de la plantilla insuficien­t que li va donar Bartomeu. Ja s'ha explicat bé la confiança que ha insuflat als joves, mostrant-se a més gens sectari a l'utilitzar fins i tot Riqui Puig malgrat que va dir que ell desitjava que es rodés amb calma en algun equip on tingués molts més minuts.

Balanç mercantil

Però també l'encerta amb els altres. Dembélé s'assembla cada vegada més a la figura que es volia tenir quan el van fitxar caríssim. El resum final és un balanç mercantil: hi ha homes que estan recuperant una mica del valor i hi ha joves que semblen haver sigut contractat­s per Monchi.

Però les reconstruc­cions sòlides són difícils i es fan a poc a poc. Tot fa pensar que quan els socis puguin tornar tindran un bon onze a punt. Però encara falta una mica de temps. El Camp Nou es va tancar amb un equip que tenia només passat, i probableme­nt es reobrirà coincidint amb una tornada a il·lusions sobre el futur malgrat les evidents penúries. Però no és un camí de roses. Sembla que ara es pot escapar fins i tot el que Koeman va dir que era la millor possibilit­at d'un títol per a aquest any. Si es perd amb la dignitat d'anar refent bé les coses, no serà cap desastre.

 ?? AFP ?? Ronald Koeman, a Sevilla, a la Copa del Rei.
AFP Ronald Koeman, a Sevilla, a la Copa del Rei.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain