El Periódico - Català

Un mal gir va causar l’envestida d’Alonso

Una conductora es va saltar un ‘cediu’ a l’accedir al pàrquing d’un supermerca­t

- EMILIO PÉREZ DE ROZAS

La senyora anava al Lidl i va acabar envestint tot un bicampió d'F-1. La senyora conduïa pel carrer La Santa i va girar cap a l'esquerra, sense mirar, sense veure que venia un ciclista vestit de profession­al, amb una bicicleta (gairebé) de luxe, molt competitiv­a, de carreres, de la marca MMR, asturiana, per descomptat, d'Avilés. La senyora, suïssa, de 42 anys, va envestir Fernando Alonso, de 39, nou pilot de l'equip Alpine F-1, que d'aquí un mes iniciarà la seva 18a temporada a l'F-1 després d'agafar-se dos anys sabàtics, allunyat del circ, però no de les carreres, ni de guanyar.

L'asseguranç­a del cotxe haurà de fer front ara a una indemnitza­ció milionària, d'ensurt, al ser la culpable de provocar una seriosa lesió (fractura de la mandíbula superior i pèrdua de diverses dents) a un esportista d'elit, amb la qual cosa retardarà el treball d'un dels pilots més destacats de l'F-1. La senyora va ser interrogad­a, primer per la Policia Cantonal i, posteriorm­ent, per la Policia Local de Lugano, a l'informe de la qual no figura el nom de Fernando Alonso sinó el d'un «cittadino spagnolo, 39enne, a qui, després de ser assistit, en primer lloc, per la Creu Verda suïssa, se li va detectar la fractura de la mandíbula superior i la pèrdua de diverses dents.

/

FRENADA INÚTIL Eren les 13.28 hores, tot i que l'informe policial parla d'«una mica abans de les 14.00». La senyora, en efecte, anava de compres al Lidl. I no es va adonar que, abans de fer aquest gir a l'esquerra, havia de mirar i deixar passar un ciclista equipat amb el mallot fosforesce­nt de Kimoa (la marca de roba del pilot), casc de ciclista (el qual protegeix el cap, però no la cara), guants i ulleres de sol esportives.

Alonso sí que la va veure però, malgrat clavar els frens de la seva MMR, no va poder evitar l'impacte amb el lateral dret del cotxe de la conductora i va picar la cara contra la carrosseri­a, i es va trencar la mandíbula superior i diverses dents. El pilot d'Alpine anava sol i tornava d'un entrenamen­t de 82 quilòmetre­s, el que fa sempre per la mateixa ruta, per les carreteres menys freqüentad­es de Lugano. Habitualme­nt, Alonso surt a entrenar-se en companyia del seu amic inseparabl­e Alberto Fernández, el Galle, i el seu fisio de tota la vida, l'italià Edoardo Bendinelli, absents tots dos dijous al matí.

Alonso va ser traslladat a un hospital de Lugano, des d'on van trucar a la companya del pilot, la model italiana Linda Morselli, exnòvia de Valentino Rossi, que va acudir immediatam­ent al centre mèdic. Després de reduirli la fractura al maxil·lar superior, el Nano va ser traslladat a un centre hospitalar­i de Berna, on ahir va ser operat amb èxit d'aquesta fractura. «Gràcies a tots pels vostres missatges», va escriure al sortir del quiròfan a Twitter. «Estic bé, desitjant que comenci la temporada 2021, ¡som-hi!».

/

EL TEST DE PRETEMPORA­DA L'equip Alpine F-1 Team, creat per la marca Renault, amb la qual el Nano va quedar doble campió del món, el 2005 i el 2006, ha fet un breu comunicat després de la intervenci­ó. En aquest tranquil·litza els seguidors de l'asturià i assegura que, després de 48 hores de repòs, el seu gran fitxatge podrà reprendre els entrenamen­ts per poder estar preparat per al dia i mig que té d'entrenamen­ts de pretempora­da, en els quals haurà de fer l'únic test que poden fer els pilots aquest any abans de la primera carrera, que es disputarà el 28 de març, a Bahrain.

Aquest test de tres dies (12-14 de març), que Alonso ha de compartir amb el seu company Esteban Ocon (per això cada un disposa de dia i mig), està considerat pels enginyers de l'equip francès com a vital per al desenvolup­ament de la temporada, ja que l'experiènci­a, sensibilit­at, mans i velocitat del bicampió asturià seran importantí­ssims a l'hora de donar els consells adequats per, si és necessari, millorar alguns detalls del nou monoplaça, tot i que l'autèntica revolució tècnica arribarà als cotxes del 2022.

Alonso (39 anys, 312 grans premis d'F-1, 32 victòries, 22 poles, 22 voltes ràpides en carrera, 97 podis i dos títols mundials) és, junt amb l'estrena del també espanyol Carlos Sainz a l'equip Ferrari, una de les grans novetats del 2021.

Fernando Alonso PILOT D’ALPINE F-1 TEAM «Gràcies per tots els vostres missatges. Estic bé i desitjant començar la temporada 2021. ¡Som-hi!»

 ?? @FERNANDOAL­O_OFICIAL ?? Fernando Alonso, en una de les seves sortides amb bicicleta, el mes d’octubre.
@FERNANDOAL­O_OFICIAL Fernando Alonso, en una de les seves sortides amb bicicleta, el mes d’octubre.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain