El Periódico - Català

Silenci a Austràlia

DJOKOVIC I THIEM SE SALVEN DEL KO en l’últim dia amb públic a les pistes de Melbourne UN REBROT DE COVID-19 obligarà a jugar a porta tancada fins dijous H

- JAUME PUJOL-GALCERAN

De nou confinats. Una altra vegada sense públic a les grades. L'Open d'Austràlia es disputarà, almenys fins dijous, sense la presència dels espectador­s després que les autoritats de l'estat de Victòria van decretar ahir el confinamen­t de la població de Melbourne per contenir un rebrot de Covid-19 a l'hotel Holiday Inn de l'aeroport.

Els espectador­s que van assistir l'últim dia amb públic a Melbourne Park van poder viure dos apassionan­ts i espectacul­ars partits en què Novak Djokovic i Dominic Thiem, campió i finalista del torneig l'any passat, van evitar l'eliminació en dos duels al límit remuntant dos sets en contra davant el nord-americà Taylor Fritz (7-6 (1), 6-4, 3-6, 4-6, 6-2) i el polèmic ídol local Nick Kyrgios (4-6, 4-6, 6-3, 6-4, 6-4).

Dues batalles que van començar amb unes grades enceses per un públic entusiasma­t per l'espectacle tennístic i que van ser desallotja­ts de la Rod Laver Arena, on jugava Djokovic, a les 23.30 hores a Melbourne (13.30, a Espanya), a l'inici del quart set i amb 3-2 al marcador per a Fritz.

El jutge àrbitre va obligar al desallotja­ment que havien anunciat les autoritats sanitàries i la resta del partit es va jugar amb les grades buides. Només es va sentir el crit del número u mundial després d'haver guanyat el cinquè set i evitar el KO en un partit que va jugar lesionat. «Trigaré a oblidarho. Ha sigut un dels millors moments de la meva carrera», va assegurar Djokovic, orgullós de la seva victòria i el seu pas als vuitens de final.

El nou confinamen­t, després de la quarantena de 10 dies que van haver de fer els jugadors a l'arribar a Melbourne, obligarà el tennista serbi i la resta de jugadors a quedar-se als seus hotels sense poder sortir a la ciutat com podien fer fins ara, tot i que podran mantenir els seus entrenamen­ts i els partits previstos d'avui i fins dijous.

Bombolla de salut

L'Open d'Austràlia, que podria allotjar fins a 30.000 espectador­s per dia des del seu inici dilluns passat, continuarà cinc dies a porta tancada, de moment. El director del torneig, Craig Tiley, va explicar que es tornarà a crear una bombolla de salut per als jugadors i els seus entorns, a més a més del personal que treballa en el torneig.

«Només els jugadors i els seus equips, així com els membres del personal que no puguin fer la seva feina des de casa, podran acudir a les instal·lacions de Melbourne Park»,

va anunciar el CEO de Tennis Australia.

La detecció de 13 nous positius de Covid-19 a l'hotel Holiday Inn ja havia obligat dimecres passat a l'enduriment de les restriccio­ns fronterere­s per als viatgers de l'àrea de Melbourne. Prop de 950 treballado­rs havien sigut confinats a una quarantena i l'hotel ha tancat per a la seva neteja total.

«Hem d’assumir que hi ha més casos»,

va explicar Dan Andrews, ministre de l'estat de Victòria, que va indicar que es tracta de la variant britànica del virus, que és molt més contagiosa i per tant molt més difícil de controlar.

«Seran uns dies durs per a tothom. Havia sigut molt bo tenir públic de tornada a les grades, però hem de fer el que és el millor i esperem que vagi bé», va comentar Serena Williams, ex número 1 mundial, després de superar la tercera ronda.

«Seran uns dies molt durs per a tothom. Havia sigut molt bo tenir públic», diu Serena Williams

Les autoritats sanitàries s’han vist obligades a tancar fronteres per l’aparició de la variant britànica del virus

 ?? DAVE HUNT / EFE ?? Dos espectador­s, ahir a la pista Rod Laver de l’Open d’Austràlia. A partir de dissabte està prohibit l’accés de públic.
DAVE HUNT / EFE Dos espectador­s, ahir a la pista Rod Laver de l’Open d’Austràlia. A partir de dissabte està prohibit l’accés de públic.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain