El Periódico - Català

Iglesias desafia el PSOE amb un pla d’ajudes a pimes de 8.000 milions

► Unides Podem s’alinea amb l’exigència de les patronals de subvencion­s per deixar en evidència el seu soci de Govern

- GABRIEL UBIETO

Unides Podem va plantejar ahir públicamen­t la creació d’un fons extraordin­ari dotat amb 8.000 milions d’euros per costejar ajudes directes per a les petites empreses més afectades per la crisi del coronaviru­s. La formació dirigida per Pablo Iglesias va fer públic un document amb una bateria de propostes de caràcter mixt, per desplegar i costejar entre el Govern central i les comunitats autònomes, i que va fer arribar per carta als ministeris d’Indústria i d’Economia.

L’agrupació morada trasllada la pressió al seu soci de Govern i s’alinea amb les patronals, que demanen des de fa mesos injeccions de recursos per fer front als problemes de liquiditat creixents entre el teixit empresaria­l. Un pla que, segons va revelar la ministra de Treball, Yolanda Díaz, en una recent entrevista a EL PERIÓDICO, està elaborat des del desembre. I que han fet públic a les portes de les eleccions catalanes.

Els morats van plantejar concedir una ajuda mensual a les empreses de menys de 50 treballado­rs, amb caràcter retroactiu a l’1 de gener i fins a finalitzar aquest any. Les esmentades companyies haurien d’acreditar una caiguda de facturació del 30% respecte al mateix període de l’any anterior i l’import d’aquesta ascendirà a l’equivalent per cobrir el 75% dels seus costos fixos. O del 90% si tenen menys de 10 empleats.

També van advocar per un cessament d’activitat extraordin­ari assegurat per a tots els autònoms i per l’aprovació immediata d’un règim sancionado­r de la morositat empresaria­l. ■

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain