El Periódico - Català

Nadal es prova avui i Muguruza es creuarà amb Osaka

- J. P. -G.

El balear se sent «al límit» i Garbiñe, «al nivell» de quan va guanyar els seus Grand Slams

Rafael Nadal va poder veure per televisió les èpiques remuntades de dos dels seus adversaris directes al títol a Austràlia. El número 2 mundial va assistir des del seu hotel, a punt de ser confinat, a les victòries de Djokovic i Thiem, dos dels seus rivals directes al títol. Avui (11.00 hores, Eurosport) li tocarà a ell saltar a la pista per buscar també la seva classifica­ció per als vuitens de final davant el britànic Cameron Norrie.

El tennista balear va poder veure l'espectacul­ar remuntada de l'austríac davant Kyrgios i els problemes del número 1 mundial que, lesionat, ressorgia de forma miraculosa per evitar l'eliminació. Djokovic va explicar que patia un «esquinç muscular» i que es veia fora, però que va recordar el seu final l'any passat a Austràlia, on també va guanyar un partit èpic a Thiem. «Això em va ensenyar que res està perdut fins al final», va dir. A Djokovic l'espera Raonic.

Nadal, com el tennista serbi, també arrossega problemes físics des de fa ja dues setmanes i ahir va preferir no entrenar-se en pista, descansar i realitzar un nou tractament per a la seva esquena, que està «al límit». La quarantena ha tocat físicament molts jugadors, entre ells Pablo Carreño, a qui una lesió d'abdominals el va fer retirar-se ahir davant el búlgar Grigor Dimitrov quan perdia per 6-0 i 1-0.

No sembla tenir cap problema físic Garbiñe Muguruza, que va eliminar la kazakh Zarina Diyas per un doble 6-1 en 56 minuts. Muguruza només ha perdut 10 jocs fins al moment. «Em sento al nivell de joc de quan vaig guanyar els meus Grand Slams», va destacar la hispanoven­eçolana, que, demà, es creuarà amb la japonesa Naomi Osaka, exnúmero 1 mundial, campiona d'Austràlia el 2019, en un duel inèdit.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain