El Periódico - Català

De savis i de togues

- Xavier Sardà

¿Durant la jornada de reflexió es pot parlar de polítics que no es presenten a les eleccions? ¿I durant la jornada electoral? No ho sé, per si de cas seré prudent.

Gràcies per il·lustrar-nos. Cal tenir paciència. Has arribat molt amunt i els malparlats diuen que tens algun sentiment de culpabilit­at. Són situacions que poden generar neguit. Potser per això la mala gent parla del teu permanent exhibicion­isme de la moralitat puritana d’un esquerrani­sme anyenc. Mala gent que no accepta que ens il·luminis amb la teva extraordin­ària capacitat analítica.

Quan el teu país s’enfronta a l’escarni dels enverinado­rs i empresonad­ors russos d’un opositor, els fariseus et diuen que hauries d’aprofitar la situació per mantenir un silenci prudent. No saben que tu entens perfectame­nt la diferència entre enverinar i tancar un opositor de Putin, i que el Govern de Catalunya declari la independèn­cia. Opositor-Govern. Els independen­tistes catalans agraeixen encaridame­nt el teu suport durant els últims anys i que continuïs creant el camí que ens porta a la millora general de la democràcia espanyola.

És formidable que no et deixis enganyar per tots els índexs que consideren que Espanya està a la llista de les millors democràcie­s del món, per sobre de França, Itàlia i els Estats Units. Diuen que Espanya està a la posició 22a de 167 països. ¿Què cony deu saber The Economist?

T’agraïm que segueixis orientant-nos amb coratge i convicció. Les urnes t’ho agrairan. Potser.

Que siguin les meves últimes paraules per al jutge pensador Luis Ángel Garrido, que ha permès la reobertura dels bars d’Euskadi. Ser jutge i saber-ne d’epidemiolo­gia el converteix en el Leonardo vestit de toga. Ha dit que un epidemiòle­g és un metge de capçalera que ha fet un curset. El jutge ha manifestat que «suposem que pugen un 2.000% les malalties de transmissi­ó sexual, i que algú ens diu que estiguem dos anys sense tenir relacions sexuals». És un geni. ¿Hem d’utilitzar la mascareta com a condó?

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain