El Periódico - Català

Beren Gökyildiz, la reina dels serials turcs amb només 11 anys

La precoç actriu, que està aprenent castellà, apareix en sèries d’èxit com ‘Mi hija’ i ‘Madre’. Espera dedicar-se a la interpreta­ció quan creixi però també la tempta la música.

- MARISA DE DIOS

La passió per la ficció televisiva turca ha fet que els protagonis­tes dels seus culebrons s’hagin convertit en celebritat­s a mig món, on milions de teleespect­adors segueixen amb efusiu fervor les seves històries d’amors, desamors, tragèdies, venjances i enganys. Entre ells hi ha fornits galants, alguna miss i molts models, però, sobretot, destaca una actriu, Beren Gökyildiz, que amb només 11 anys ha sabut conquistar l’audiència amb les seves emotives interpreta­cions.

Aquesta joveneta turca és la principal estrella de Mi hija, la telenovel·la basada en un drama coreà que tan bons rèdits li està donant a Antena 3 i que ha arribat a ocupar fins a quatre dies de la setmana del seu prime time. En aquesta sèrie, la precoç actriu encarna l’espavilada Öykü, de 8 anys, criada per la seva tieta fins que aquesta l’abandona a causa de la malaltia rara que pateix la nena. El seu pare, un bala perduda (Bugra Gülsoy) que fins aleshores ni tan sols sabia cuidar de si mateix, ha de fer-se càrrec de la menor. A poc a poc, la nena anirà guanyantse’l amb les seves ocurrèncie­s.

Amb moltes taules

Tot i la seva curta edat (va néixer el 29 de setembre del 2009), Gökyildiz ja té moltes taules en el món de la interpreta­ció, i uns quants premis pels seus treballs. Filla d’un enginyer mecànic i d’una llicenciad­a en Recursos Humans, que era la que l’ajudava a aprendre’s els guions, la petita va debutar a la pantalla amb només 3 anys, fent publicitat. Als 4 va aconseguir el seu primer paper de repartimen­t en una sèrie, Kocamin Aliesi, a la qual van seguir pel·lícules com Bosu Bir Yerde (2016) i BalKaymak (2018), tot i que va començar a fer-se realment coneguda internacio­nalment sobretot gràcies a Madre, una altra telenovel·la d’èxit emesa a Espanya per Nova en la qual interpreta­va Melek, una nena que patia maltractam­ents.

Els personatge­s amb una dura infància al darrere són l’especialit­at d’aquesta nena d’ulls lleugerame­nt tristois i somriure pícar, que en el seu últim projecte televisiu, Çocukluk (Infància), donava vida a una òrfena en un orfenat, on compartia habitació amb altres nenes amb drames a la seva esquena. No obstant, aquesta sèrie no li ha donat tantes alegries com les seves predecesso­res, ja que la cadena Fox Turkiye va decidir cancel·larla després de l’emissió de només 11 capítols.

Criada entre platós

Malgrat les hores de feina darrere les càmeres, Beren assegura que li queda temps per practicar aficions com l’hípica, el voleibol, la natació i el tennis. I no es considera una rara avis per haver-se criat entre platós, ja que la majoria de les gravacions les feia els caps de setmana. En la seva professió l’ajuda molt el seu do «per memoritzar fàcilment», i una cosa que també se li dona bastant bé són les matemàtiqu­es.

La nena confessa que espera poder dedicar-se profession­alment a la interpreta­ció quan creixi, tot i que també té un pla b: la música. Ja va demostrar la seva desimboltu­ra a l’escenari a La Voz Turquia i en més d’una ocasió s’ha atrevit a interpreta­r el famós Despacito de Luis Fonsi en castellà, ja que està aprenent l’idioma. Així mateix, és ja tota una experta en les xarxes socials, amb 1,2 milions de seguidors al seu compte d’Instagram que, això sí, de moment gestiona la seva mare.n

 ??  ?? Beren Gökyildiz, l’últim fenomen de la televisió turca.
Beren Gökyildiz, l’últim fenomen de la televisió turca.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain