El Periódico - Català

De la ira pel VAR a la maneta

La tecnologia va tornar a perjudicar el Barça amb un gol anul·lat per un fora de joc mil·limètric que va enfurismar Koeman tres dies després del penal sobre Jordi Alba no corregit a la Copa.

- RAÚL PANIAGUA

La relació de Ronald Koeman amb el VAR continua consumint episodis de cabreig i amargor. Tres dies després del penal no assenyalat sobre Jordi Alba a la Copa (el VAR va mantenir la falta fora de l’àrea), el Barça es va emportar una altra bufetada de la tecnologia al partit contra l’Alabès. Passada la mitja hora, Messi va fer el 2-0 després d’una rematada errada de Griezmann. Al camp ningú va veure fora de joc. Tampoc ho semblava a les repeticion­s. El VAR el va anul·lar per mil·límetres.

La decisió no li va fer gaire gràcia al tècnic holandès, que és a punt de perdre la paciència amb l’aplicació de la tecnologia a Espanya. La mateixa setmana que es va queixar per no haver corregit el VAR la falta sobre Alba que semblava dins l’àrea, va haver de viure un altre capítol dur. Com amb tots els gols, va tocar la validació de les càmeres en aquest de Messi i la determinac­ió final va tornar a perjudicar el Barça.

Ja van massa vegades i Koeman es comença a desesperar. El fora de joc era tan insignific­ant que només de traçar-se les línies una dècima de segon abans el gol potser hauria sigut vàlid. «Millor que no parli més del VAR. No és culpa de l’àrbitre, cal tenir una lupa per decidir si és o no és», va valorar Koeman,

El triomf clar tampoc convidava a insistir en les queixes. Messi va evitar complicaci­ons, però l’enuig de Koeman va quedar patent amb el seu diàleg amb l’àrbitre Figueroa Vázquez i el seu col·lega Abelardo, amb qui va coincidir al seu últim curs com a jugador del Barça. El Pitu ja va destacar la gran relació amb Ronald, que va definir com «una persona excel·lent i molt humil».

Mosqueig recurrent

No és nou el mosqueig del neerlandès amb aquests temes. El primer episodi el va viure ben aviat. El Barça només havia jugat cinc partits de Lliga i el clàssic del 24 d’octubre va acabar 1-3, amb gol de penal inclòs per una lleu agafada de Lenglet sobre Ramos que Martínez Munuera va castigar després de consultar el monitor. «Per mi no és penal. Tant de bo em puguin explicar el tema del VAR a Espanya. Portem cinc jornades i només ha entrat per perjudicar-nos. ¿Per què el VAR va només en contra del Barça?», va deixar anar llavors Koeman. Quatre mesos després, es continua fent la mateixa pregunta.

Aquesta espina la continua tenint clavada el tècnic, que va tornar a carregar contra el VAR al desembre al valorar la polèmica de l’EibarMadri­d. El VAR no va intervenir per xiular penal per unes mans de Ramos que semblaven evidents. «Li preguntes a 10 persones i 9 et diuen que és penal». A Sevilla, amb aquest 2-0 que complica molt l’accés a la final de la Copa, va mostrar del seu disgust amb Mateu Lahoz. «Tothom em diu que això d’Alba és penal. No sé per què no hi va entrar el VAR. Si és falta és dins». Aquesta jugada va poder canviar el guió. No sempre és possible una exhibició de Messi per certificar les victòries.

nnla final gràcies a la brillant actuació de la seva portera mexicana, Pamela Tajonar, una exblaugran­a, a la tanda de penals contra el conjunt basc. I ahir va ser la millor del seu equip. A la Lliga els toca patir per evitar el descens.

Així que només va caldre esperar quant temps necessitar­ia el Barça per batre la porteria de la jugadora de la Rioja, després d’un espès inici del conjunt de Lluís Cortés. I van ser 42 minuts, gràcies a un penal excessivam­ent rigorós, que va transforma­r Alexia (minut 42) i que va servir per obrir la gana golejadora de les blaugrana. Dos minuts després, Aitana va aconseguir el 2-0 i després, ja a la segona part, Jennifer Hermoso (minut 61) va tancar la victòria en un partit en què el Logronyo no va passar del centre del camp. La portera Sandra Paños va ser una espectador­a més.

?? Jordi Cotrina ?? Koeman, amb Umtiti darrere, dona instruccio­ns als seus jugadors, ahir en el duel amb l’Alabès del Camp Nou.
Jordi Cotrina Koeman, amb Umtiti darrere, dona instruccio­ns als seus jugadors, ahir en el duel amb l’Alabès del Camp Nou.