El Periódico - Català

Nadal supera amb nota un dia més a l’oficina

El número 2 derrota el britànic Norrie i passa als vuitens de l’Open d’Austràlia. Allà l’espera demà l’italià Fognini.

- JAUME PUJOL-GALCERAN

«La meva victòria més gran és que la meva esquena està millor», deia més tranquil Rafael Nadal després de classifica­r-se per als vuitens de final de l’Open d’Austràlia al vèncer Cameron Norrie per 7-5, 6-2 i 7-5. Per 14a vegada el tennista balear estarà en els vuitens de final del torneig de Melbourne i per 49a vegada en un Grand Slam.

En una Rod Laver Arena buida de públic pel nou confinamen­t decretat a Melbourne per un rebrot de Covid-19, Nadal assegurava després del partit davant el tennista britànic (69 mundial) haver sentit «menys dolor» i poder fer la seva sacada amb més normalitat. En les dues primeres rondes es va veure obligat a adaptar els seus gestos amb el servei.

Malgrat la còmoda victòria i no haver perdut ni un set encara en el torneig, el número 2 mundial es mostrava prudent de cara a la setmana decisiva de l’Open d’Austràlia, en la qual li esperen rivals molt més durs que Norrie. El primer dels quals, Fabio Fognini (16 mundial), que va guanyar l’australià Alex de Miñaur (6-4, 6-3, 64), i l’espera demà a la pista.

Rival sense recursos

Nadal va dia a dia pels seus problemes físics, però ahir es va sentir per primera vegada còmode. Va poder sacar molt millor (7 aces i 77% de punts amb la primera sacada) per dominar un rival batallador però amb pocs recursos per complicar-li la vida. «Avui és el primer dia que vaig començar a servir de nou amb la meva sacada normal i no ho vaig fer malament, però crec que puc fer-ho millor. I estic ansiós per fer-ho millor. Sentir aquesta millora ha sigut el més important per a mi avui, més que qualsevol altra cosa», va dir el tennista manacorí.

La confiança en la sacada li va

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain