El Periódico - Català

El Barça de Jasikevici­us buscarà el seu primer títol en un altre clàssic

L’equip blaugrana supera el Baskonia amb una gran defensa i amb Mirotic i Higgins com a referents i es mesurarà a la final amb el Madrid, que defensa la seva corona a casa.

- LUIS MENDIOLA S. JASIKEVICI­US

Calathes (4),

Higgins (15), Hanga (3), Mirotic (16) i Pustovyi (4) –cinc inicial-, Oriola (-), Abrines (9), Davies (8), Westermann (4), Bolmaro (2), Smits (2), i Kuric (10).

Henry (19), Dragic (3), Giedraitis (5), Polonara (10) i Jekiri (15) –cinc inicial-, Vildoza (10), Sedekerkis (-),

Fall (-), Diop (-), i Peters (6).

15-12; 23-15; 26-20; 13-21

El Barça i el Madrid lluitaran avui pel primer títol important de la temporada. El clàssic del bàsquet espanyol tornarà a repetir-se a la final de la Copa del Rei al Wizink Center (18.30, #Vamos), igual que en vuit de les últimes 10 edicions. Entre els dos es reparteixe­n els últims 11 títols. Però aquest serà un pols carregat de significat. L’equip blaugrana ha posat en mans de Jasikevici­us un ambiciós projecte per tornar al cim. Serà tot un examen. L’equip madridista defensarà títol i ho farà a casa, decidit a prolongar la seva hegemonia.

Final sofert

Al Barça li va costar assegurar la seva plaça a la final, però la seva victòria contra el Baskonia (77-68) no va estar exempta de cert agonia. Durant 30 minuts l’equip blaugrana va oferir una imatge sòlida i va arribar a dominar per 20 punts, però després la va tacar al permetre a l’equip vitorià acostar-se fins a quatre punts (69-65) al tram final.

Va semblar d’entrada un altre Barça respecte al partit de quarts de final, sobretot a nivell defensiu, malgrat que de sortida va cometre alguns errors, tres pèrdues d’inici i un parell de cistelles fàcils perdudes. L’únic aspecte que no va poder controlar l’equip de Jasikevici­us va ser el talent de Pierrià Henry, el base baskonista, autor de 13 dels 15 primers punts del seu equip, que va donar rèplica de manera individual al treball col·lectiu blaugrana, però sense aconseguir involucrar els seus companys.

Però mentre el Barça va ser capaç de corregir errors, el Baskonia no es va trobar còmode davant el desplegame­nt físic del seu rival, que es va mostrar totalment hegemònic a la baralla pel rebot. La feina de Kuric, la intensitat de Bolmaro i l’encert als triples de Mirotic i de Higgins van fer que el joc del Barça creixés en confiança (38-27), una bretxa que es va ampliar després de la tornada del vestuari, fins als 17 punts (44-27, m. 23). Aquest marge va deixar molt tocat l’equip vitorià. Durant tot el quart, l’equip d’Ivanovic va semblar grogui i, del canell infal·lible d’Abrines, des del triple, el Barça va portar el seu avantatge fins als 20 punts per afrontar l’últim quart (67-47). Però amb tot de cara, l’equip blaugrana va ser incapaç de segellar el resultat. Al contrari. La desconnexi­ó que va viure l’equip blaugrana en aquells instants va ser increïble. Amb un Jekiri descomunal, que es va apropiar de la dues zones, tant en atac com en defensa.

Amb Polonara i Henry donantli suport en la càrrega, el Baskonia va firmar un parcial de 16-2, que el va tornar a la baralla per afrontar els últims cinc minuts (69-63, m. 35), davant la desesperac­ió de Jasikevici­us, que es va esgargamel­lar des de la banda, i va haver de parar un parell de vegades el partit per fer reaccionar els seus jugadors. Una esmaixada de Davies i quatre tirs lliures de Mirotic i Calathes van tornar la sensatesa al Barcelona, que va acabar tancant el seu passi a la final.

EL QUADRO DE LA COMPETICIÓ

n

 ?? Juan Carlos Hidalgo / Efe ?? Pustovyi lluita amb Giedraitis per un rebot durant la semifinal.
Juan Carlos Hidalgo / Efe Pustovyi lluita amb Giedraitis per un rebot durant la semifinal.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain