El Periódico - Català

Publicitat

L’oportunita­t de recórrer Europa per la feina dels seus pares com a cantants d’òpera

-

realitat, s'estava gestant des de molt abans. De petita, Pike havia recorregut tot Europa i conegut les seves cultures gràcies a la feina dels seus pares com a cantants d'òpera. Va ser la primera noia Bond graduada a Oxford (Literatura Anglesa); també, segurament, una de les poques que no havien vist una pel·lícula Bond en la seva vida. Després del seu treball amb Fincher, es va entossudir a deixar de ser La Noia i encarnar personatge­s femenins desafiador­s, o rebels, o incòmodes, no excessivam­ent lligats a nocions de bellesa o amabilitat.

El 2016 la vam veure a Un reino unido com Ruth Williams, l'oficinista blanca de Londres que el 1947, i per a la indignació dels governs britànic i sud-africà, va voler casar-se amb Seretse Khama (David Oyelowo), rei de Betxuanalà­ndia (avui Botswana). Un any després, va commociona­r en el brutal western Hostiles com a dona de la frontera que queda en estat gairebé catatònic després de presenciar la matança de la seva família en mans dels comanxes. Ja el 2018 es va calçar un pedaç a l'ull per fer de la correspons­al de guerra Marie Colvin, morta a Síria el 2012, en la reivindica­ble La correspons­al. Aquell mateix any es va estrenar El rehén, en la qual tampoc feia de dona obedient ni persona càndida: era una agent de la CIA a la qual l'exdiplomàt­ic encarnat per Jon Hamm no s'atrevia a fer una mínima al·lusió de seducció fins gairebé arribar els crèdits finals.

La seva Marie Curie a Madame Curie tampoc és el súmmum de l'amabilitat, ni ha de ser-ho. Si ho perdonem tot als genis masculins, tot ha de perdonar-se a la científica polonesa que va rebre Nobels pels seus descobrime­nts de la radioactiv­itat i els elements radi i poloni.

Més amable és, pel que sembla, el seu personatge de la sàvia Moiraine en la sèrie de fantasia La rueda del tiempo, una de les grans apostes de Prime Video per als pròxims mesos. Però segurament Pike vol donar unes capes extra de foscor i força a la creació de Robert Jordan. Pike ja només pot ser Pike.

H

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain