El Periódico - Català

La Zarzuela desmenteix que el rei emèrit estigui greument malalt

- PILAR SANTOS

La Zarzuela va desmentir ahir que Joan Carles I estigui «en estat greu», tal com havia afirmat la periodista Pilar Eyre, autora de diversos llibres sobre la monarquia espanyola. Eyre havia assegurat que Elena i Cristina de Borbó s’havien desplaçat a veure’l a Abu Dhabi, on l’emèrit viu des de l’agost per protegir la Corona de les ombres sobre la seva fortuna. Fonts oficials de la Casa del Rei van declarar que aquesta «suposada informació» difosa diumenge no té «cap fonament».

La revista ¡Hola! va contactar amb Joan Carles, que també es va mostrar taxatiu davant l’afirmació d’Eyre, que fins i tot havia detallat a Twitter que la direcció de l’Estat s’estava plantejant «la possibilit­at del seu trasllat a Espanya».

«Estic perfectame­nt. Faig dues hores de gimnàstica al dia i em trobo molt bé», li va dir a la publicació. Sí que és cert que Elena i Cristina van viatjar la setmana passada als Emirats Àrabs Units per visitar el seu pare. De fet, la germana gran de Felip VI és almenys la tercera vegada que ho fa. A finals de l’any passat també es va publicar que el rei emèrit estava ingressat per Covid i la Zarzuela ho va desmentir de forma pública.

«Com un os»

Joan Carles va parlar amb diversos amics durant el dia perquè l’ajudessin a aclarir l’assumpte. L’hi va demanar a Raúl del Pozo, que va notar l’emèrit amb «un meravellós humor». L’articulist­a va afirmar a La Sexta que «tornarà aviat perquè no hi ha cap llei que l’hi prohibeixi» i va insistir que està bé, «com un os», una expressió que també va utilitzar Carlos Herrera. El locutor de la COPE i també amic de l’emèrit va publicar, a més, una fotografia, suposadame­nt recent, de l’ex cap de l’Estat en la qual se’l veu en un dinar amb el príncep hereu dels Emirats Àrabs Units, Sheikh Mohammed. ■

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain