El Periódico - Català

Un narcoassal­t acaba amb 7 detinguts al Baix Llobregat

L’alerta d’un ciutadà va permetre a la policia local de Sant Feliu i als Mossos descobrir una plantació de marihuana en un polígon.

- GUILLEM SÁNCHEZ

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir al migdia set individus implicats en un narcoassal­t de marihuana que va frustrar la policia local de Sant Feliu de Llobregat, segons fonts consultade­s per EL PERIÓDICO. Els agents municipals, alertats per l’avís d’un ciutadà, van sorprendre in fraganti tres homes que havien atacat els responsabl­es d’una plantació de cànnabis oculta en una nau industrial del polígon Masor.

Els agents municipals van arribar quan els tres assaltants ja havien reduït i lligat de mans quatre traficants a càrrec del cultiu de marihuana que pretenien robar. La interrupci­ó policial va impedir que s’efectués el narcoassal­t. Els atacants, no obstant, van aconseguir fugir. Algun fins i tot va intentar fugir a través de la teulada. Els Mossos, alertats pel cos municipal, van activar un operatiu de recerca, que va comptar amb la col·laboració des del cel de l’helicòpter i que va permetre localitzar tots els implicats.

Els investigad­ors de la policia catalana es faran càrrec d’una instrucció que també perseguirà els amos de la plantació –per un delicte contra la salut pública– i els assaltants –pels delictes de violació de domicili i de robatori amb violència i intimidaci­ó. En les pròximes hores o dies està previst que un jutge autoritzi la inspecció a la nau del polígon en què s’amagava la marihuana i es pugui aclarir millor què ha ocorregut en aquest enèsim enfrontame­nt entre traficants de marihuana.

Perill de corrupció

La policia catalana va activar el 2018 el Pla d’Acció Marihuana per lluitar contra el boom d’aquesta droga a Catalunya. Les conclusion­s de l’estudi avancen un escenari preocupant per a la pau social. No únicament per la violència que pot esclatar entre bandes rivals, com va ocórrer ahir a Sant Feliu de Llobregat, sinó perquè la dimensió d’algunes d’aquestes estructure­s criminals que han niat a Catalunya per produir i exportar marihuana fa témer que corrompin els poders públics per continuar creixent.

Els anomenats narcoassal­ts –atacs d’una organitzac­ió a una altra per quedar-se amb la seva droga– són un símptoma evident de la tensió que existeix entre les bandes establerte­s a Catalunya.

 ?? Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ?? Un helicòpter dels Mossos sobrevola Sant Feliu de Llobregat, ahir.
Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat Un helicòpter dels Mossos sobrevola Sant Feliu de Llobregat, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain