El Periódico - Català

CaixaBank i Bankia tanquen l’organigram­a

Els consells decideixen aquesta setmana els directius que formaran la nova cúpula

- EL PERIÓDICO

Bankia i CaixaBank reuneixen aquesta setmana els seus respectius consells d’administra­ció per a, entre altres qüestions, tancar els últims serrells de l’organigram­a de l’entitat fruit de la fusió i que tindrà com a president José Ignacio Goirigolza­rri i com a conseller delegat, Gonzalo Gortázar. Segons fonts pròximes, avui dimarts tindrà lloc la cita del consell de Bankia, en la qual es veurà quins directius del banc se sumen a l’organigram­a de l’entitat fruit de la fusió. Goirigolza­rri, com a president, serà responsabl­e de les àrees de secretaria del consell, de comunicaci­ó externa, de relacions institucio­nals i de l’auditoria interna. La trobada del consell servirà així mateix per donar llum verda a la formulació dels comptes del 2020.

Per la seva part, CaixaBank reunirà el seu consell el pròxim dijous i en aquesta cita aprovarà la configurac­ió final del nou organigram­a, en el qual l’entitat absorbent tindrà un pes de directius més gran davant Bankia. Com a conseller delegat, Gortázar reportarà «directamen­t» al consell d’administra­ció del nou CaixaBank i presidirà el comitè de direcció del nou grup, en el qual CaixaBank tindrà una participac­ió del 74,2% i Bankia posseirà el 25,8% restant.

El consell, una vegada culminada la fusió amb Bankia, tindrà 15 membres: dos executius, tres dominicals, que represente­n els interessos dels accioniste­s, nou independen­ts i un extern. Els dos consellers executius seran Goirigolza­rri i Gortázar. Els tres dominicals, Teresa Santero, Tomás Muniesa i José Serna. El consell en tindrà nou d’independen­ts, sis que provenen de CaixaBank i tres de Bankia. L’exministra socialista Cristina Garmendia, Amparo Moraleda, María Verónica Fisas, Eduardo Javier Sanchiz, John Shepard i Koro Usarraga són proposats per CaixaBank, mentre que Bankia vol comptar amb Joaquín Ayuso, Francisco Javier Campo i Eva Castillo. El futur consell es completa amb Fernando María Costa Duarte. ■

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain