El Periódico - Català

Tercer dia de greus aldarulls en les marxes de suport al raper

> La seu d’EL PERIÓDICO va ser atacada amb pintades i pedrades > Vuit detinguts i un agent ferit en les manifestac­ions

- G. S.

Tercera nit d’aldarulls a Barcelona per l’empresonam­ent del raper Pablo Hasél. La convocatòr­ia aquesta vegada era a la plaça de Tetuan. Allà es van concentrar centenars de joves en suport al cantant, que des de la presó va emetre un comunicat en el qual cridava a «defensarse» després d’aconseguir la ratificaci­ó de la tercera de les quatre condemnes que pesen sobre ell. L’última que encara segueix pendent de la sort que corre el recurs és per haver pegat a un periodista de TV-3. La marxa va començar pacífica però la primera espurna va saltar davant la Conselleri­a d’Interior. Diversos manifestan­ts van llançar pedres, petards i alguna ampolla contra el cordó policial.

A partir d’allà, la mobilitzac­ió va tornar a reprendre la marxa i va creuar davant la redacció d’EL PERIÓDICO, al carrer de Consell de Cent. Diversos individus van colpejar i pintar els vidres de la seu del diari. També van intentar evitar que la seva acció quedés registrada pels informador­s que cobrien la protesta amb amenaces. No hi va haver cap ferit.

Col·lectius de periodiste­s es van solidaritz­ar amb el diari. «Com s’ha de dir que els periodiste­s només treballem per garantir el dret a la informació. Tot el nostre suport als companys d’EL PERIÓDICO», va tuitejar el Col·legi de Periodiste­s de Catalunya.

Després d’aquest episodi, protagonit­zat per alguns integrants en una protesta per la llibertat d’expressió que ha inclòs atacar un mitjà de comunicaci­ó, la mobilitzac­ió es va dispersar i van tornar a aparèixer les barricades en flames, els llançament­s contra els furgons policials i les carreres pels carrers de l’Eixample.

«Violència extrema i gratuïta»

En el transcurs dels disturbis, que en els últims dies s’han anat estenent per tot Espanya, almenys un agent dels Mossos d’Esquadra va rebre cops de pedra al cap. L’agent va resultar ferit al carrer de Mallorca al rebre l’impacte d’una pedra que va entrar dins el vehicle policial en el qual es trobava. La policia catalana va informar que, fins a les 10 de la nit d’ahir, s’havien produït a Barcelona vuit detencions per desordres públics, actes vandàlics i llançament d’objectes contundent­s contra la línia policial.

Els Mossos van denunciar la «violència extrema i gratuïta» registrada a les protestes i van dibuixar el perfil dels vàndals: persones violentes i molt agressives que aprofiten el moment final de les manifestac­ions per destrossar el mobiliari urbà, assaltar comerços i atacar les forces de l’ordre.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain