El Periódico - Català

La CUP supedita el pacte amb Junts al relleu de Sàmper

> JxCat avisa que els «errors» dels Mossos no poden quedar «impunes»

- EL PERIÓDICO

Obviant el detall que gestiona la Conselleri­a d’Interior, JxCat va avisar ahir que «els errors comesos» per «alguns agents de la Brigada Mòbil» dels Mossos d’Esquadra «no poden quedar impunes» i va valorar «críticamen­t» les «situacions de violència» viscudes als carrers per l’empresonam­ent del raper Pablo Hasél.

En un comunicat després de reunir-se amb la CUP per explorar la formació d’un possible Govern, Junts va qualificar d’«inacceptab­le» la «resposta policial» a les protestes i va apostar per «un nou model d’ordre públic». Per això, JxCat va emplaçar a la resta de formacions «a debatre en el Parlament la reforma del model policial».

Fruit d’aquesta reunió, la CUP ha condiciona­t la negociació sobre possibles acords amb Junts al fet que es faci un «gir de 180 graus» en les polítiques de seguretat i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, sigui rellevat.

El final de la «repressió»

En un comunicat, els anticapita­listes van informar de la seva reunió amb JxCat per exigir el final de la «repressió» contra manifestan­ts, «canvis profunds en les polítiques de la Generalita­t» en la pròxima legislatur­a i «canvis immediats per resoldre l’actual situació», i així ho va plantejar en una reunió «absolutame­nt condiciona­da pel context repressiu» per les protestes contra l’empresonam­ent de Hasél.

Dimecres a la nit, en la segona jornada de xocs violents entre manifestan­ts i Mossos després de l’ingrés a presó de Hasél, van ser detingudes 33 persones, després que la nit anterior una noia perdés un ull en les protestes per un possible impacte d’un projectil de foam.

Per a la CUP, la promesa de «transparèn­cia» dels Mossos en l’ús de projectils de foam és «totalment insuficien­t i poc creïble», després de les actuacions «totalment desproporc­ionades i fora de norma» dels agents antiavalot­s els últims dies.

La formació anticapita­lista denuncia «càrregues injustific­ades, cops de porra per sobre de la cintura, cops de puny a la cara i al cos, cops de porra a la cara, furgonetes envestint manifestan­ts i circulant a gran velocitat entre els manifestan­ts, bales de foam directes al cos i a la cara i una persona mutilada al provocar-li la pèrdua d’un ull».

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain