El Periódico - Català

La CEOE porta al Suprem els plans d’igualtat

Paritat a les empreses

-

La patronal CEOE ha impugnat davant el Tribunal Suprem la recent normativa en matèria de paritat que obliga les empreses a tenir elaborat i registrat davant l’Administra­ció un pla d’igualtat. Concretame­nt, l’organitzac­ió presidida per Antonio Garamendi ha recorregut davant l’alt tribunal el procedimen­t de negociació dels plans d’igualtat en les empreses quan no hi hagi representa­ció legal dels treballado­rs.

En aquest supòsit, la normativa contempla que siguin els sindicats amb representa­ció majoritàri­a en cada sector els qui assumeixin aquest rol negociador amb les empreses, com a representa­nts dels treballado­rs afectats. L’organitzac­ió empresaria­l ja va expressar al juliol el seu malestar amb el text que s’havia acordat amb els sindicats a l’entendre que s’estava pretenent realitzar «una reforma laboral encoberta» i que «retallava» la llibertat negociador­a de les parts.

El secretari general de CCOO, Unai Sordo, va manifestar ahir en roda de premsa la seva «perplexita­t» davant la decisió (i argumentac­ió) de la patronal. «Els treballado­rs a Espanya són representa­ts pels sindicats perquè són elegits en eleccions sindicals. Tenim una representa­ció que irradia el conjunt de les empreses d’aquest país, per això els convenis col·lectius s’apliquen al conjunt dels treballado­rs. [...] No sé si la CEOE s’ha apuntat al 15-M amb això del ‘que no ens represente­n’», va declarar el líder sindical.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain