El Periódico - Català

La CNMV admet a tràmit la sol·licitud de l’opa parcial d’IFM a Naturgy

> L’operació requerirà l’autoritzac­ió del Govern central, que té sis mesos per pronunciar-se El fons vol controlar el 22,7% del capital

- AGUSTÍ SALA SARA LEDO

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha admès a tràmit la sol·licitud d’autoritzac­ió presentada pel fons IFM per formular una opa parcial sobre Naturgy. Aquest nou tràmit suposa un pas més en l’operació, que requereix, en tot cas, el vistiplau del Govern central. Aquest disposa d’un termini de sis mesos per prendre una decisió.

En un comunicat, la CNMV va assenyalar haver pres aquesta decisió després de confirmar que el fullet i tota la documentac­ió presentada s’ajusta al que disposa l’article 17 del reial decret del 2007, sobre el règim de les ofertes públiques d’adquisició de valors (opa).

El fons australià va presentar la sol·licitud d’autoritzac­ió a la CNMV el 5 de febrer, i el dia 16 va entregar documentac­ió complement­ària i «modificaci­ons». Un dels tràmits que ha de realitzar encara és entregar la documentac­ió oportuna al Ministeri d’Indústria, ja que amb l’estat d’alarma l’Executiu va establir que pot vetar les opes de més del 10% del capital per part d’inversors de països extracomun­itaris en companyies de sectors considerat­s estratègic­s.

Precisamen­t, la titular de la cartera, Reyes Maroto, va anunciar que s’inhibirà en aquesta operació, ja que el seu marit treballa com a enginyer a Naturgy. «La CNMV no autoritzar­à l’oferta fins que s’obtingui la preceptiva autoritzac­ió prèvia a la qual es refereix aquesta llei», destaca el comunicat. IFM té avançada la sol·licitud d’autoritzac­ió al Govern per a l’opa llançada sobre el 22,7% del capital de Naturgy, però fins ara no s’han marcat terminis per a la seva entrega.

L’opa parcial no busca controlar el 100% del capital, sinó com a màxim un 22,7%. Des del Govern, alguns ministres, com el de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, s’han mostrat cautelosos respecte a l’operació i han assenyalat que l’Executiu hauria de tenir-ne «cert control» al ser Naturgy una empresa estratègic­a.

n

 ?? Javier Lizón / Efe ?? Francisco Reynés, en una roda de premsa.
Javier Lizón / Efe Francisco Reynés, en una roda de premsa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain