El Periódico - Català

Continuaré llegint-te i emocionant-me

- Podeu llegir més cartes i publicar Josep Lluís Asensio

geografia minvant. «Si vols una cosa ben feta, fes-ho tu mateix» és una d’aquestes frases que alguna vegada, davant l’immobilism­e governamen­tal, han fet reaccionar la població de les nostres demarcacio­ns. Recordem el nivell d’implicació amb la Plataforma en defensa de l’Ebre en contra del transvasam­ent.

No podem quedar-nos callats mentre morim d’inanició, no és el nostre tarannà. Quan grans catàstrofe­s han fuetejat altres territoris, la societat ha reaccionat per ajudar-los. La nostra desaparici­ó és més lenta, però a nivell econòmic i ecològic és igual de devastador­a. Per això sorgeix el Motllo (Moviment de Lluita pel Delta de l’Ebre).

Necessitem ajuda i som els primers que l’hem de prestar, en defensa de la nostra petita terra, al cul de Catalunya, sí, i també la mateixa que ens omple la boca d’orgull quan diem: «Soc d’allà baix», declaració a la que hauríem d’afegir un: «I que sigui per molts anys».

Moguem-nos. Està en joc la supervivèn­cia del Delta. Som molt més que una paella de cap de setmana.

nGràcies, Joan, gràcies pels teus versos eterns, estàtics en el temps i brodats de sentiments. Veure la vida en un segon entre els teus poemes és un goig. Quants instants propis o aliens has evocat, com l’olor d’un guisat de l’àvia. Incansable batallador de sentiments i emocions que ens fan humans. Això et fa gran, universal i transcende­nt. Les teves paraules entenen de tot, des de la vida fins a la mort. Fan tangibles i visibles fotogrames d’instants únics i petits i alhora tan importants per la seva senzillesa i tendresa. Si no fos per la teva ploma, quedarien amagats en el subconscie­nt esperant a ser rescatats. Gràcies de nou, descansa allà on siguis, al teu lloc del firmament, que segur ja hauràs descrit amb quatre línies subtils i directes, plenes de força, per transgredi­r dimensions.

Mentrestan­t, aquí continuaré llegint-te i emocionant-me amb els teus versos, i al tancar els ulls abans de dormir, et diré «bona nit», perquè ara, des del teu balcó, ens pots veure i escoltar, ara ets etern.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain