El Periódico - Català

‘Lohengrin: art i òpera’

- Eva Romero

Si bé els grans museus viuen una lleugera somnolènci­a, no pot afirmar-se el mateix de les galeries i fundacions que es dediquen a l’exhibició d’obres artístique­s, que són ben despertes. Aquestes sales rasquen l’ànima, però no la butxaca, ja que solen ser d’accés gratuït. Les de l’Eixample barceloní, l’Apel·les Fenosa del Vendrell o la Sorigué de Lleida continuen respirant amb vigor.

Ara, el recorregut es deté al MEAM, el Museu Europeu d’Art Modern. Fins al 5 de març, llueix l’exposició Lohengrin: art i òpera. Com és sabut, Barcelona va ser una ciutat wagneriana des de

1862. El Liceu va acollir l’estrena mundial del nou Lohengrin el març del passat 2020, de la mà de la directora del Festival de Bayreuth, la besneta del compositor, Katharina Wagner. Amb motiu d’aquesta estrena, es va convocar un concurs de pintura la temàtica del qual havia de girar entorn de l’obra. A més de les obres guanyadore­s, la mostra reuneix 49 treballs selecciona­ts per la mateixa senyora Wagner, en col·laboració amb el director del Museu Richard Wagner de Bayreuth i el Gran Teatre del Liceu.

Amb la intenció de reunir les diferents discipline­s, teatre, música i pintura, se’ns ofereix aquesta iniciativa, que ha passat excessivam­ent desaperceb­uda dins de la cartellera cultural de Barcelona. Passegem, doncs, enmig d’aquest oasi de respir i color.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain