El Periódico - Català

El Barça prolonga el seu estat de gràcia i arrasa el Zalgiris

Higgins i Oriola lideren la sòlida actuació dels blaugrana, que van desconnect­ar el quadro lituà amb la seva defensa i es mantenen com a líders sòlids de la competició europea.

- LUIS MENDIOLA

El Zalgiris Kaunas, un dels equips que millor bàsquet practiquen a Europa, va quedar minimitzat en la seva visita al Palau Blaugrana per un Barça aferrat a l’onada d’optimisme en la qual navega amb la seva victòria a la Copa (8662). Higgins, amb 19 punts en 20 minuts, i Oriola, amb 19 punts i 7 rebots, van sobresorti­r en l’esplèndida actuació col·lectiva dels blaugrana, que van sumar la seva 18a victòria i es mantenen ferms al capdavant de l’Eurolliga.

Malgrat el triomf a la Copa, l’equip blaugrana venia d’una derrota en l’última jornada de l’Eurolliga, la que va encaixar amb la visita de l’Efes al Palau, de la qual volia rescabalar-se, decidit a conservar el primer lloc en la classifica­ció. I les sensacions del Barça van resultar excel·lents en la seva tornada a la competició europea. Amb prou feines va notar l’equip blaugrana l’absència del base francès Leo Westermann, amb molèsties al turmell, ja que Bolmaro i Hanga van donar un relleu més que solvent a Calathes, que segueix amb el paper de brúixola de l’equip.

El Zalgiris és un equip que no especula i el primer quart es va jugar a ritme de vertigen. Dos equips potents, amb esplèndids anotadors i en bona forma (el Zalgiris també acaba de guanyar la Copa del seu país), es van dedicar a intercanvi­ar cops amb esplèndids percentatg­es. Si la posada en escena blaugrana va ser bona, amb Higgins al capdavant de les operacions en un moment de gràcia impression­ant, la del quadro lituà va resultar igual de solvent amb quatre triples sense error (24-24, m. 10).

Dubtes lituans

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain