El Periódico - Català

PER A FANS DE LA TÒFONA NEGRA

Estem en temporada d'un dels productes més venerats pels gurmets. Una ocasió que no volen deixar passar diversos restaurant­s d'alta gamma, que li dediquen àpats temàtics

- FERRAN IMEDIO

La tòfona negra té autèntics fanàtics entre els gurmets, i per això és habitual que molts restaurant­s facin menús amb aquest ingredient. Ara que n’és temporada, els bojos del Tuber melanospor­um poden endrapar-ne un plat rere l’altre tot i que hauran de preparar la cartera: és un producte car.

Fins a final de març, l’Hotel Majestic (passeig de Gràcia, 68) ofereix dues maneres de degustar el seu menú de trufa: sopant i dormint a partir de 269 € per parella (amb esmorzar), o anar-hi un migdia (48 € sense begudes). Es poden escollir entrants com l’ou a baixa temperatur­a amb parmentier, bolets, suc de rostit i trufa, o la crema de carbassa, encenalls de

foie i trufa. Dels principals destaquen el caneló de pollastre rostit amb trufa, i el llom de vedell a la brasa amb crema d’albergínia i trufa. I per als fanàtics d’aquest fong que vulguin un extra als seus plats, la serveixen a 1 € el gram.

Via Veneto (Ganduxer, 10) no podia ser menys i ha preparat una interessan­t proposta, que comença amb una mena de servei de te però amb brou d’escudella i pilota trufada i segueix amb platassos com la trufa negra al xampany (recepta del restaurant de 1967); l’ou parmesà amb gírgoles i trufa; el coulant de crema de carxofa farcida d’stracciate­lla de tòfona negra... El menú, fins a l’abril, val 125 € sense begudes.

I Cuina Germans Torres (Taquígraf Serra, 20), amb dues estrelles Michelin, serveix un menú de trufa de Sarrión (Terol) de dimecres a divendres de febrer. Té nombrosos passis: consomé de caça i trufa; cruixent de cansalada viada ibèrica i trufa; ou ferrat amb patata i trufa; primera florada de pèsols amb pernil ibèric i trufa; llobarro a la sal de pi, arrels i salsa de trufa... 170 € sense begudes.

 ?? Carlos Garralaga ?? Ou amb ‘parmentier’, bolets i tòfona, un dels plats del menú de l’Hotel Majestic.
Carlos Garralaga Ou amb ‘parmentier’, bolets i tòfona, un dels plats del menú de l’Hotel Majestic.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain