El Periódico - Català

Casado es reuneix amb Feijóo després de les crítiques pel canvi de seu

- MIGUEL ÁNGEL RODRÍGUEZ

Dos dies després de l’enfonsamen­t del PP a les eleccions catalanes, Pablo Casado va anunciar el canvi de seu a Madrid per fugir del fantasma de la coalició. El simbòlic edifici de Génova 13 deixarà de ser la sala de comandamen­ts dels conservado­rs. La notícia va sorprendre, sobretot, els barons autonòmics, als quals el líder del PP no havia informat. Des d’aleshores, un dels més crítics ha sigut el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, amb qui Casado es va reunir ahir a la seu de Génova.

El sorpasso de Vox al Parlament i la pèrdua d’un diputat diumenge van deixar Casado en una situació complicada. Feijóo, el baró amb més poder i el nom del qual sempre sona com a possible president del partit, va exigir fer autocrític­a. No obstant, la resposta de Casado d’abandonar la seu actual per allunyar-se de la corrupció que persegueix els seus predecesso­rs no va agradar al líder gallec.

«No sembla raonable», va resumir Feijóo dijous en una entrevista a TVE abans d’apuntar que «no estava gaire informat» del pas escollit per la cúpula nacional del partit. «Si cada vegada que una empresa, organitzac­ió o un partit tenen problemes amb algunes persones o dirigents i se n’han d’anar del lloc, potser no quedaria cap seu», va ironitzar. Ahir, continuant amb els retrets a Casado, va explicar que «del passat no se’n renega, se n’aprèn».

Dard al líder

Hores després d’aquestes paraules es va produir la reunió. En el PP van assenyalar que es va deure a la visita del polític gallec a Madrid per mantenir un cita amb la vicepresid­enta quarta del Govern, Teresa Ribera.

A més, Feijóo li havia llançat un dard al líder del seu partit. Va explicar que la tasca de Casado no consisteix «només a guanyar eleccions», sinó a consolidar la formació com a «gran referència i única alternativ­a al socialisme, a l’independen­tisme i al populisme».

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain