El Periódico - Català

Un alliberame­nt

- Juan José Millás

Recordo un any de la meva vida en què no em vaig refredar. Va coincidir amb el meu primer enamoramen­t, en la llunyana adolescènc­ia. Sempre m’he preguntat què va passar i no sé explicar-m’ho. Potser va ser per no faltar-li al respecte a la noia. Ella, en canvi, es va refredar d’una manera brutal. A mi els seus mocs no només no em semblaven malament, sinó que em provocaven una tendresa sense límits. Va estar malalta una setmana durant la qual ens vam veure cada dia i com més esternudav­a i més se sonava el nas, més l’estimava jo. L’hivern següent, vaig agafar una grip històrica i vam trencar. No dic que fos per la grip, no ho sé, però el cert és que una cosa va coincidir amb l’altra.

Aquest any de pandèmia, sorprenent­ment, no m’he refredat encara. Estic esperant el refredat des de l’octubre, però no apareix, cosa que, lluny d’alegrar-me, m’inquieta. El refredat, en el meu cas, és com aquell parent incòmode que viu lluny i que ens visita cada hivern per alterar-nos les rutines i complicar-nos l’existència. Per això estem desitjant que arribi i que marxi per saber que n’estarem lliures durant 12 mesos. La vida, en tot cas, és plena de sorpreses d’aquest tipus: els refredats deixen de manifestar-se sense que sapiguem per què, però potser brollen al·lèrgies que no havíem patit abans. A un amic meu, bon bevedor, se li ha manifestat de sobte una intolerànc­ia al vi. Li surten granets al coll i al pit quan pren un parell

Els refredats deixen de manifestar-se sense que sapiguem per què, però potser brollen al·lèrgies que no havíem patit abans

de copes (i solia prendre’n tres amb els àpats). Va tardar molt a associar una cosa amb l’altra. De fet, no va ser ell que va establir l’associació entre l’alcohol i l’erupció, sinó un dermatòleg que va saber fer-li les preguntes pertinents.

Ignoro a quin metge acudir perquè m’expliqui per què aquest any no m’he refredat encara. Desconec si existeix una especialit­at dedicada a les no malalties. Potser hauria de consultar amb un no metge.

–¿Què és el que no li passa? –em preguntari­a. –Que encara no m’he refredat.

–Prengui’s aquesta ració de virus amb l’esmorzar.

Seria un alliberame­nt perquè l’espera em tortura. En fi.

n

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain