El Periódico - Català

Batlle assumeix la responsabi­litat de l’esborramen­t del mural del rei

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat afirma que l’actuació no va ser «correcta» perquè hi va haver una mala interpreta­ció de la normativa.

- EL PERIÓDICO

Dues setmanes després que els serveis municipals, per ordre de la Guàrdia Urbana, esborressi­n un mural sobre la llibertat d’expressió, arran del cas del raper Pablo Hasél i crític amb la figura del rei emèrit, ha sorgit una veu autoritzad­a del consistori fent-se responsabl­e de la controvert­ida decisió. El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, va reconèixer ahir, en una entrevista a l’emissora RAC-1, que aquesta actuació no va ser «correcta». «Me’n faig responsabl­e», va sentenciar.

En les hores posteriors a la controvert­ida decisió, Batlle no es va pronunciar sobre la qüestió. Qui sí que ho va fer va ser el regidor de Sants-Montjuïc, el districte on està ubicat el parc de les Tres Xemeneies, el lloc on hi havia el mural, pintat per Roc BlackBlock. «Ha sigut un error», va dir Serra, que va afegir que no existia una «ordre política» per esborrar el grafiti. En la mateixa línia es va expressar l’alcaldessa Ada Colau, que va aprofitar per comunicar que a l’artista se li havia ofert la possibilit­at de restituir el mural. De fet, ho farà demà, tot i que no serà el mateix que es va esborrar ni al mateix lloc, sinó a l’avinguda del Paral·lel i en una acció col·lectiva.

Sobre l’esborramen­t de la pintada, Batlle va considerar que hi va haver una mala interpreta­ció de la normativa de l’espai públic en el sentit de la rapidesa amb què es va actuar. I va afegir que aquesta normativa estableix que s’han d’esborrar «totes les pintades que puguin ser ofensives».

 ?? El Periódico ?? El controvert­it mural esborrat.
El Periódico El controvert­it mural esborrat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain