El Periódico - Català

Tinderstic­ks ‘Distractio­ns’ Lucky Dog-City Slang

-

La campanya de

No treasure but hope, àlbum llançat el novembre del 2019, va ser rebentada per la pandèmia (tot i que a Barcelona vam arribar a temps d’acollir-la, fa un any al Palau), i Tinderstic­ks combaten la calma absoluta amb una nova obra cuinada en vista de l’actual estat de les coses. Per això,

Distractio­ns és un àlbum una mica estrany: presenta únicament set cançons, una de les quals és d’11 minuts, i n’inclou tres versions. Pur Tinderstic­ks, igualment, i d’una manera potser més lliure, menys planificad­a, desenvolup­ant impulsos que esperaven torn des de feia temps.

Distractio­ns arrenca fent-nos arquejar les celles amb aquella caixa de ritmes que apuntala la primera cançó, Man alone (can’t stop the fadin), camí d’un llarg viatge en el qual Tinderstic­ks mostren la seva cara més arriscada: un matalàs amb teixits electrònic­s de tacte krautrock sobre el qual Stuart Staples

s’espavila amb la severitat d’un Ian Curtis i s’obre al tràngol repetitiu, compartint la seva sensació d’esvaïment en la foscor. Tot això, molt Covid-19, transmisso­r de desconcert i caiguda lliure.

Amb sensual nocturnita­t

Paisatges més reconeixib­les estan per venir, i evitant sempre la singladura lineal. Hi ha notoris canvis de to entre la miniatura amb aura espiritual d’I imagine you, de cant amb prou feines xiuxiuejat, i els contorns soul d’A man needs a maid, amb eco vocal femení. Versió de la cançó de Neil Young original de Harvest (1972), molt transforma­da, més nocturna i sensual, que creix sobre un esvelt groove. Feia anys que Tinderstic­ks sospesaven adaptar aquesta peça, igual com la bonica i poc coneguda The lady with the braid, de Dory Previn (del seu segon àlbum, de 1971), adaptada amb guant de seda.

 ?? EL PERIÓDICO ?? El grup britànic Tinderstic­ks.
EL PERIÓDICO El grup britànic Tinderstic­ks.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain