El Periódico - Català

Crida al vot indecís

Font demana màxima participac­ió i diu que veu «un Barça ‘florentini­tzat’»

- MARCOS LÓPEZ

Entra, ara sí, la campanya electoral a la presidènci­a del Barça en la recta final després de mesos d'esgotadora precampany­a, que van arrencar, en realitat, amb el 2-8 de Lisboa, que va certificar el final de Josep Maria Bartomeu. Va dimitir a finals d'octubre, abans fins i tot que s'activés el vot de censura, que va reunir més de 20.000 firmes en plena pandèmia. Des d'aleshores, el club no té líder, regit per la Comissió Gestora, que presideix Carles Tusquets. A 16 dies que es decideixi a les urnes el nou president, Víctor Font, un dels candidats, va realitzar ahir una crida al vot dels indecisos, una bossa que, segons la seva opinió, pot acabar decidint el successor de Bartomeu.

«Tenim una enquesta, amb una mostra de 1.230 socis, en què s'extrapola que hi ha més de 35.000 sòcies i socis que no han decidit el vot», va argumentar l'empresari de Granollers, i va reclamar «la màxima participac­ió, si és el 60% o 70% millor encara per superar el 53%», sense ocultar que està dolgut amb Joan Laporta, el gran favorit en aquesta carrera. Dolgut perquè ha renunciat a participar en els dos primers debats de la campanya amb ell i Toni Freixa, l'altre aspirant. «És una falta de respecte al soci no haver acudit a l'únic debat oficial del club», va remarcar Font, i va indicar que aquesta absència «és inadmissib­le i totalment incomprens­ible».

/

«LAPORTA ÉS PASSAT» Després va elevar el to crític del seu missatge cap a l'expresiden­t. «Les eleccions es guanyen amb una lona i amb carisma, em deien alguns. Laporta és passat, nosaltres som el futur», va pregonar Font, convençut que podrà seduir aquesta immensa bossa de vots («hi ha 35.000 indecisos, el futur és a les seves mans») per retallar la diferència amb Laporta, tot i que «en l'entorn es digui que no hi ha partit i que només hi ha un favorit». Per això, va anar encara més enllà. «No es pot votar pel sextet del 2009», va dir després, i va recordar: «Imagina't on hem arribat que el Barça s'ha florentini­tzat».

Es referia als plans de Laporta per fitxar «un galàctic», com ho va definir el mateix Font, en al·lusió a Mbappé i Haaland, les estrelles del futur que ja governen en el present.

/

SEGUIR AMB MESSI Però el Barça no té recursos econòmics per assumir operacions d'aquestes dimensions. «O parles del següent galàctic i sembla que no hi ha equip», va afirmar després de reconèixer, això sí, que li «encanta» Haaland, el davanter noruec del Borussia Dortmund. També va explicar que hores després de l'1-4 que va endossar el PSG al Barça de Koeman va rebre un detallat informe de la seva estructura esportiva, que estaria liderada per Xavi si guanya les eleccions, sobre la plantilla 2021-22.

El candidat no va donar pistes sobre altes o baixes, però sí que va voler deixar clar que tenen un pla «perquè el Barça torni a aspirar a tot la temporada vinent». ¿Amb o sense Messi? «Hi ha alternativ­es pensades a Messi, però estem plenament confiats i absolutame­nt convençuts que Messi es quedarà al club si governem nosaltres».

H

 ?? ANDREU DALMAU / EFE ?? Víctor Font, en la roda de premsa que va oferir ahir a la seva seu electoral.
ANDREU DALMAU / EFE Víctor Font, en la roda de premsa que va oferir ahir a la seva seu electoral.
 ?? JAVI FERRÁNDIZ ?? Toni Freixa, en un acte de campanya.
JAVI FERRÁNDIZ Toni Freixa, en un acte de campanya.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain