El Periódico - Català

Medvédev fa por

DJOKOVIC DEFENSARÀ EL SEU TÍTOL a Austràlia i buscarà el seu 18è Grand Slam davant el tennista més en forma del moment, que arriba llançat després de vèncer Tsitsipas (6-4, 6-2, 7-5)

- JAUME PUJOL-GALCERAN

«Novak té moltes més coses a perdre que jo, la pressió serà per a ell», va deixar anar Daniïl Medvédev, somrient, minuts després d'eliminar Stefanos Tsitsipas i classifica­r-se per a la final de l'Open d'Austràlia, on demà (09.30 hores, Eurosport) l'esperarà Novak Djokovic, número 1 mundial i campió vuit vegades del torneig.

Al tennista serbi, que el dia anterior va dir que veuria a la tele el partit de Medvédev i Tsitsipas «menjant crispetes», no es descarta que se li entravesse­ssin de cop si va escoltar el rus llançar-li el guant des de la Rod Laver Arena, després de derrotar Tsitsipas amb una exhibició de tennis per 6-4, 6-2 i 7-5.

Djokovic ja havia mostrat la seva preocupaci­ó davant la possibilit­at de creuar-se amb Medvédev. «Serà el rival a batre», va dir després de superar la seva semifinal. El número 1 mundial coneix el potencial del tennista de Moscou, de 25 anys, que en els últims mesos s'ha mostrat com una piconadora amb 20 victòries consecutiv­es, 12 davant jugadors del top ten, guanyant els últims tres tornejos que ha disputat: el Masters 1000 de París

Bercy, la Copa dels Mestres de Londres –tots dos el 2020– i l'ATP Cup, fa tan sols 10 dies.

Tsitsipas va patir l'assetjamen­t al qual el va sotmetre Medvédev des del primer punt amb el seu tennis directe (17 aces i 46 cops guanyadors per només 21 errors). El tennista grec, que dijous li havia remuntat dos sets a Rafael Nadal, no va trobar la manera de parar el desgarbat i fred rival que li disparava boles a l'altre costat de la xarxa, en qualsevol posició, tant de revés com de dreta.

Només en el tercer set, Tsitsipas va semblar trobar un moment de lucidesa per contrarest­ar aquesta allau quan Medvédev, que tenia un 3-1 i dos break points per apuntar-se el 4-1, es va encallar inesperada­ment.

Mínima reacció

Tsitsipas, sense res a perdre, com ja va fer davant Nadal, es va llançar a la desesperad­a a l'atac. El tennista grec va igualar 3-3, va tenir un punt de trencament per avançar-se 5-3, que Medvédev va salvar amb dos aces, i encara va disposar d'una altra ocasió per portar-se el set amb 5-4 i 0-30 al seu favor, avalat pels centenars d'aficionats grecs que l'animaven des de les grades de la central. Medvédev semblava atordit. Es veia desbordat. Els seus cops havien perdut eficàcia i acumulava errors.

«Una d’aquestes davallades que té», com explicava el seu entrenador Gilles Cervera, dies abans després del partit contra Filip Krajinovic, l'únic en el qual el rus ha perdut dos sets dels sis que porta jugats. Aquell dia el tècnic francès se'n va anar de la pista en el cinquè set i Medvédev es va recuperar amb un 6-0.

Ahir Cervera no va necessitar marxar. Medvédev va saber recompondr­e's per guanyar tres jocs seguits i va certificar el seu pas a la final en 2 hores i 9 minuts. La segona que jugarà després de la perduda el 2019 a l'Obert dels EUA davant Rafael Nadal, en un espectacul­ar duel a cinc sets. «Espero que aquella experiènci­a m’ajudi», va dir.

Medvédev ha perdut quatre de les set vegades que ha jugat davant Djokovic, tot i que tres victòries han sigut en els últims quatre partits, el més recent en el Masters, el novembre passat (6-3, 6-3). «Seria bo per a Medvédev i per al tennis que sortís com a campió», valorava Tsitsipas ahir després de la seva derrota.

«És el gran rival», afirma el serbi, mentre que Tsitsipas espera que el seu botxí venci perquè seria «bo per al tennis»

El jugador rus porta una ratxa de 20 victòries consecutiv­es i tres títols des del mes de novembre passat

 ?? AFP ?? El rus Medvédev, durant la seva victòria ahir davant Tsitsipas en les semifinals d’Austràlia.
AFP El rus Medvédev, durant la seva victòria ahir davant Tsitsipas en les semifinals d’Austràlia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain