El Periódico - Català

“Volem que les pimes desenvolup­in idees sostenible­s”

Segona edició del Premi BBVA a la Innovació en Sostenibil­itat Mediambien­tal

- V. Fúser JOAN CARLES ALBA DIRECTOR DE PIMES DE BBVA CATALUNYA

Frenar el canvi climàtic ha de ser el gran objectiu de la dècada, tal com estableix Nacions Unides. I, per fer-ho possible, s’han de sumar forces des de tots els àmbits. Per això, la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i BBVA convoquen la segona edició del Premi BBVA a la Innovació en Sostenibil­itat Mediambien­tal, dotat amb 10.000 euros per al primer premi i 5.00 euros per al segon. Els aspirants es poden inscriure a la web www.fcaixescat­alanes.cat fins al 26 de febrer.

-¿Quin és l’objectiu del premi?

-Potenciar la innovació i sostenibil­itat en l’àmbit empresaria­l. I també reconèixer i fomentar els valors de respecte al medi ambient. En tot cas, busca ser un estímul perquè les pimes i els autònoms (de fins a 5 milions d’euros de facturació) generin nous projectes en l’àmbit de la innovació mediambien­tal, encara que la seva activitat principal no sigui aquesta.

-Combatre el canvi climàtic és el gran repte de la dècada.

-Així és. Per això, el premi agafa com a referència l’Agenda 2030 de Desenvolup­ament Sostenible de Nacions Unides i els seus 17 Objectius de Desenvolup­ament Sostenible (ODS). El guardó s’emmarca de manera especial en els ODS 7, 12 i 13 que fan referència a l’energia neta i renovable, la producció i el consum responsabl­e, i l’acció climàtica.

-¿Quin tipus d’idees busquen?

-Poden ser avenços tecnològic­s, canvis en els processos de producció, nous productes o serveis .... Per exemple, en termes d’energia assequible i no contaminan­t, serien projectes sobre transport sostenible, reducció del trànsit, reducció de l’ús de combustibl­e, eficiència energètica, energies renovables…

-Comença una era en què la societat ha de començar a consumir de manera responsabl­e.

-Sí, i per aquest motiu, en el camp de la producció i consum responsabl­e, es busca impulsar projectes que proposin noves fórmules que no esgotin els recursos naturals, redueixin el plàstic, previnguin el malbaratam­ent alimentari… Finalment, en referència a l’acció pel clima, comprendri­a la millora de la resiliènci­a i la capacitat d’adaptació als riscos relacionat­s amb el clima i els desastres naturals o la reducció de l’empremta de carboni.

-¿Quins criteris marcaran la decisió sobre el projecte guanyador?

-El jurat, que està format per persones de reconegut prestigi i experiènci­a en l’àmbit de la sostenibil­itat i l’empresa, valorarà les candidatur­es en funció de tres criteris: tècnics (innovació, viabilitat tècnica i potencial de replicació), de sostenibil­itat (beneficis ambientals, socials i econòmics) i estratègic­s (compromís corporatiu).M

“Aquest guardó s’emmarca especialme­nt en els ODS 7, 12 i 13 de Nacions Unides”

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain