El Periódico - Català

Treva en la guerra de consultore­s que bloqueja la successió de Nissan

Metyis s’obre a retirar el seu recurs contra l’adjudicaci­ó a KPMG del concurs per coordinar la recerca de nous projectes

- G. U.

La consultora d’origen holandès Metyis, l’antiga YGroup, està disposada a fer un pas a un costat i retirar el seu recurs per ser la firma que coordini les operacions de reindustri­alització de Nissan. La retirada d’aquesta empresa deixaria via lliure a KPMG, la guanyadora del concurs públic obert pel Ministeri d’Indústria, perquè comenci a gestionar les ofertes que vagin arribant de diferents opcions empresaria­ls i captar així un successor per al projecte industrial de la firma automobilí­stica nipona a Catalunya. CCOO ha intercedit davant la consultora per evitar dilatar en el temps el procés i exposarà la reunió prevista per a aquest pròxim dilluns que Metyis desistirà de les seves accions legals davant el Tribunal Central de Contractac­ió.

El procés de reindustri­alització de Nissan no ha deixat de trobar-se pedres al camí durant els últims mesos. El conflicte laboral de la subcontrac­tada Acciona l’ha seguit el conflicte legal entre consultore­s per fer-se càrrec de l’assistènci­a tècnica per captar futurs inversors.

Compte enrere: 31 de desembre

Metyis ja tenia feines iniciades abans de finalitzar el 2020 en aquest aspecte, amb previsió de guanyar la licitació que va convocar el Ministeri d’Indústria. Finalment va guanyar KPMG i el seu rival va impugnar, a l’entendre que la puntuació no era la correcta. La justícia va suspendre la licitació fins a poder resoldre i els treballs de reindustri­alització van quedar aturats. Ara, amb la renúncia de Metyis, el procés torna a desencalla­r-se.

 ?? Albert Gea / Reuters ?? El logo de Nissan.
Albert Gea / Reuters El logo de Nissan.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain