El Periódico - Català

Pau Gasol i el Barça pacten la seva tornada

Als 40, i 20 anys després de marxar als Estats Units, el pivot català vol tancar el cercle i tornar a vestir de blaugrana per preparar els Jocs de Tòquio. El club ultima la tornada fins a final de temporada del jugador format al planter, que fa gairebé do

- ROGER PASCUAL LUIS MENDIOLA Barcelona

Pau Gasol ultima la seva tornada al Barça. Als 40, i 20 anys després de deixar el Palau Blaugrana per marxar a l’NBA, el pivot de Sant Boi vestirà de nou de blaugrana si passa amb èxit la revisió mèdica. Des que el Barça es va desprendre de Tomic a l’estiu, es va començar a especular amb l’operació tornada, que finalment ha cristal·litzat una vegada les condicions físiques i econòmique­s del jugador ho han fet possible. Si res es torça, el Barça aconseguir­à la tornada d’impacte d’un símbol que firmaria fins a final de temporada i, en qualsevol cas, no debutaria encara al Palau divendres. Podria jugar tant a la Lliga com a l’Eurolliga ja que el termini d’inscripció en la competició europea per a jugadors que no hagin disputat el torneig continenta­l acaba el 24 de febrer.

«Pau Gasol està molt bé, sembla molt recuperat», va comentar aquesta mateixa setmana Jorge Garbajosa, president de la Federació Espanyola de Bàsquet, augurant fins i tot la possibilit­at que aprofités aquests mesos, ara amb la samarreta blaugrana, per recuperar el ritme de competició i arribar bé als pròxims Jocs Olímpics de Tòquio.

Salari de 68.337 euros

La tornada de Gasol, sense equip des del novembre del 2019, ja planava des que el Barça es va desprendre de Tomic a l’estiu. En el club es considerav­a l’operació inviable llavors, per la qual cosa es van explorar altres alternativ­es. Però, segons expliquen des de l’entitat, les condicions físiques i econòmique­s han variat des d’aleshores. El bicampió de l’NBA, que ja cobrava com a ambaixador del Barça als EUA, percebria la part proporcion­al del mínim salarial (68.337 euros) mentre agafa ritme per estar a to per als seus últims Jocs. El pivot, que fa gairebé dos anys que no juga, se sent en forma per tornar a les pistes. «Cada setmana més fort i amb millors sensacions», va tuitejar Pau Gasol a 48 hores de la notícia d’impacte global.

Just una hora abans que es difongués la notícia, Toni Freixa, un dels candidats a la presidènci­a del club, ja insinuava aquesta possibilit­at. «Periodiste­s i entorn que s’estranyen que recolzi i ajudi el club, en temes com el burofax de Messi o la possible incorporac­ió de Gasol. És el que té ser del Barça. Qui té aquest sentiment ho entén», va assenyalar Freixa després d’aixecar la llebre. En plena cursa electoral, Víctor Font també es va posicionar respecte a això, celebrant el reforç a la secció de bàsquet després que no prosperés la seva proposta de repatriar un altre del planter, Eric Garcia, per a l’equip de futbol. «Magnífica notícia. Reforçar els equips a mitja temporada per intentar guanyar tots els títols ha de ser sempre una prioritat al Barça. Malgrat les dificultat­s econòmique­s i les limitacion­s que té la junta gestora, benvingut de nou, Pau Gasol».

Intent de tap

«Continuo centrat en la meva recuperaci­ó i encara no estic preparat per tornar a la pista. Quan tingui alguna cosa per anunciar, ho faré a través de les meves xarxes socials», va tuitejar Gasol després de la repercussi­ó de la notícia que volia anunciar ell mateix. Malgrat això, si no hi ha cap contratemp­s, es posarà a les ordres del seu excompany Jasikevici­us. «Tots sabeu del carinyo que tinc pel Pau, és amic meu. No estaria malament, ¿no?», va dir el mite lituà en la seva presentaci­ó com a tècnic. Unes paraules que van desencaden­ar els rumors d’un retorn que podria concretar-se vuit mesos després.

A més de Saras, també coincidiri­a amb Nikola Mirotic, company de vestuari en la selecció espanyola i en els Bulls i els Bucks, dues de les franquície­s en les quals ha jugat Gasol a l’NBA. Rookie de la temporada 2001-2002 amb els Grizzlies, va defensar també els colors dels Spurs i els Lakers, amb els quals va aconseguir dos anells. El seu últim partit va ser el 10 de març del 2019, i amb prou feines va poder disputarne tres abans d’haver de ser operat. El seu últim equip va ser Portland, tot i que no va arribar a debutar, posant fi a la seva carrera NBA al novembre. Ara vol tancar el cercle guanyant l’Eurolliga abans dels seus últims Jocs.

El pivot de Sant Boi firmarà fins a final del curs pel mínim salarial

Gasol vol revelar ell mateix la notícia i va t ui te j arque encara no hi ha acord

 ??  ??
 ?? Darren Abate / Efe ?? Pau Gasol, amb la samarreta dels Milwaukee Bucks, en un dels seus últims partits a l’NBA.
Darren Abate / Efe Pau Gasol, amb la samarreta dels Milwaukee Bucks, en un dels seus últims partits a l’NBA.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain