El Periódico - Català

No tot es crema en dies de fúria

Hi ha actius que mantenen viva BCN. Ametller Origen, Los Caracoles, el gremi d’editors i la sala Luz de Gas alimenten una flama molt diferent de la de les protestes.

- Joan Vehils

En la setmana en què Barcelona ha tornat a oferir la seva pitjor fotografia m’acullo a alguns aspectes positius per recuperar-me de la terrible imatge de contenidor­s cremant i botigues desvalisad­es. Un té la impressió que es confon la llibertat d’expressió amb llibertat de destrucció. Per això cal aplaudir tots aquells que lluiten perquè la ciutat tiri endavant.

Dit això, m’alegra saber que aquest any se celebrarà la festa del llibre per Sant Jordi; que el grup Ametller Origen continuarà invertint en la ciutat; que la família Bofarull fa un esforç encomiable per no tancar l’històric restaurant Los Caracoles i que Luz de Gas tornarà a obrir...

Reflexió, emoció

D’Ametller Origen em quedo amb l’anunci de televisió que aquest dilluns van estrenar abans del Telenotíci­es. O sigui, en el moment de més audiència i, per tant, el minut més car. Això sí, la publicitat ja no es paga com abans. D’això en sap, i molt, el CEO de McCann, Enric Jové, que és el responsabl­e de la primera gran campanya de la companyia. El propòsit de la marca és Pensa com menges, menja com penses i el cert és que han aconseguit un anunci que convida a reflexiona­r, però també a emocionar-se. Un espot d’aquests que agrada veure’l. No hi ha dubte que falta més publicitat compromesa a l’estil Damm i Ametller.

Fora de la televisió, també preparen el llançament d’una revista que es dirà Fem Camí i que distribuir­à 150.000 exemplars. En fi, que tot això va passar després d’anunciar que el 2020 han facturat 370 milions d’euros, el 19% més que l’any anterior i, el més important: la injecció econòmica que els Ametller preparen a Barcelona és de 50 milions d’euros destinats a un nou mercat d’autors. Un model d’èxit que combina inversions d’una banda i accions solidàries per l’altra com la que els ha portat a recaptar 250.000 quilos de fruita de la mà de Marc Gasol i Ricky Rubio.

Patrici Tixis no ho sap

Amb Patrici Tixis, director de comunicaci­ó corporativ­a de Planeta i president del Gremi d’Editors coincideix­o a la Diagonal, a prop de la seu del seu grup. «Ningú sap com estarem el 23 d’abril, que a més cau en divendres, però hi haurà Sant Jordi», em respon quan li comento que en el dia d’avui ja s’han suspès les falles, la Feria de Abril i els Sanfermine­s. «Busquem alternativ­es, però ara que per fi deixen obrir les llibreries, tenim clar que d’una o altra manera ho celebrarem». No serà com abans, però estan buscant espais oberts en el centre de la ciutat i no descarten recuperar el projecte de tallar el passeig de Gràcia. Per cert, em comenta que l’única cosa positiva del confinamen­t és que ha augmentat el temps de lectura de llibres. Val més això que res.

Menjar i cantar

Dimecres, mentre en el Círculo Ecuestre se celebrava un debat entre Víctor Font i Toni Freixa, sota la vicepresid­ència d’Enrique Lacalle i amb Màrius Carol de presentado­r, el candidat Joan Laporta menjava tranquil·lament a Los Caracoles del carrer dels Escudeller­s. Laporta va triar aquest restaurant per donar un cop de mà als seus propietari­s. Fundat per Agustí Bofarull el 1835, des d’aleshores cinc generacion­s han sabut mantenir les excel·lències d’aquesta cuina popular sense tancar ni un sol dia, si no és per força major. Ara, amb 54 empleats en erto, els hereus lluiten per no abaixar la persiana. Esperem que gràcies a la persistènc­ia de la família i l’alt nivell gastronòmi­c aconseguei­xin superar aquesta crisi i mantenir obert el restaurant més emblemàtic de la ciutat.

Un apunt final. La sala Luz de Gas obrirà el 8 de març, Dia de la Dona, per iniciar un cicle de concerts i donar veu a víctimes de la violència masclista durant el confinamen­t. Només hi podran accedir unes 200 persones amb les mesures de seguretat a què obliga la pandèmia. L’esforç de les germanes Eva i Gemma Recoder val la pena. A Luz de Gas hi actuaran Maria del Mar Bonet, Elena Gadel i Beth. En fi, que Barcelona no està tan malament. Això sí, gràcies a exemples com els citats.

Eva i Gemma Recoder impulsen a la disco del carrer de Muntaner concerts en suport a les víctimes de la violència masclista

 ?? El Periódico ?? El grup Ametller Origen prepara una revista en la qual col·labora Agnès Marquès (a la foto de l’esquerra, amb Josep Ametller i Enric Jové). A baix, Joan Laporta amb la restaurado­ra Cristina Bofarull, del restaurant
Los Caracoles.
El Periódico El grup Ametller Origen prepara una revista en la qual col·labora Agnès Marquès (a la foto de l’esquerra, amb Josep Ametller i Enric Jové). A baix, Joan Laporta amb la restaurado­ra Cristina Bofarull, del restaurant Los Caracoles.
 ?? El Periódico ??
El Periódico
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain