El Periódico - Català

AIXÍ VA LA LLIGA

- ALEJANDRO GARCÍA

L’Atlètic no perdia un partit de Lliga des de mitjans de desembre, en el derbi de la capital davant el Madrid, i la segona derrota ha arribat després de dos empats, una ratxa que obre el ventall d’aspirants al títol de Lliga.

El Llevant va guanyar i va donar vida a la Lliga en tres dies, en els quals l’Atlètic ha aconseguit un dels sis punts a què aspirava, amb una derrota tres dies després d’haver empatat en el partit de la primera volta ajornat. «És normal trobar obstacles al camí cap a l’objectiu, així quan el tires endavant el disfrutes més, però cal passarho», va dir Simeone després.

El pitjor moment de Lliga dels blanc-i-vermells arriba a les portes del partit d’anada dels vuitens de final de la Champions davant el Chelsea, dimarts a Romania tot i que l’Atlètic actua com a local. «Em quedo amb el segon temps. Hem tingut situacions positives, però no en el resultat, que és el més important», va argumentar el tècnic argentí.

Conforme amb l’horari del partit, la posada en escena de l’Atlètic va ser somnolenta. L’equip de Simeone semblava, més que per

Oblak (5); Llorente (8), Felipe (5), Giménez (6), Hermoso (6), Lodi (4); Correa (5), Kondogbia (4), Koke (5); Joao Félix (6), Luis Suárez (7). Tècnic: Diego Simeone (6). Canvis: Lemar (8) per Giménez (m. 53), Ricard Sánchez (4) per Correa (m. 60), Torreira (5) per Kondogbia (m. 60), Dembelé (5) per Koke (m. 73).

Cárdenas (8); Coke (6), Duarte (6), Vezo (5), Róber Pier (7), Toño García (6); Bardhi (6), Malsa (6), Rochina (7); Morales (8), Sergio León (6). Tècnic: Paco López (9). Canvis: De Frutos (6) per Sergio León (m. 61), Dani Gómez (5) per Rochina (m. 61), Son (6) per Coke (m. 70), Clerc (6) per Toño García (m. 70), Vukcevic (s.q.) per Morales (m. 79).

0-1 (m. 30) Morales. 0-2 (m. 94) De Frutos. marcar, preocupat per revertir aquesta dinàmica negativa que el va portar a tornar a començar un partit perdent, a tornar a veure’s per darrere en el marcador abans del descans i, sobretot, a sumar un altre partit en el qual no deixa la porteria a zero. I ja en són set, més que en tota la història de Simeone a l’Atlètic. Amb una nombrosa llista de baixes i alguns acabats de recuperar del coronaviru­s, l’Atlètic ha de lidiar amb el pitjor moment de la temporada.

Al contrari, el Llevant va posar en més problemes els blanc-ivermells que fa uns dies. El sistema calcat al rival que va disposar Paco López va anul·lar amb eficàcia els atacs blanc-i-vermells, també va col·locar trampes en què l’Atlètic va caure sense remei. La més eficaç va ser l’atac de Morales a l’esquena del carriler dret rival, una mina de la qual va extreure la millor ocasió de l’inici i el primer gol, a la mitja hora, propiciat per la falta de contundènc­ia de Kondogbia en el desallotja­ment i l’oportunism­e d’un inspirat Morales.

Reacció infructuos­a

Abans del descans va coquetejar Simeone amb un canvi de sistema, de tornada al clàssic 4-4-2, que va ser forçat després d’una altra lesió muscular de Giménez a l’inici del segon temps. Ja havia millorat l’equip blanc-i-vermell, més enèrgic, i a partir d’aquell moment va aconseguir generar una successió d’ocasions que va deixar tocat el Llevant: Luis Suárez va disparar una falta llunyaníss­ima al pal, va tenir dos gols per empènyer Joao Félix que no va convertir i hi va haver un gol anul·lat a Correa, tot en un parell de minuts. Després n’hi va haver d’altres.

Més enllà de l’hora de partit, l’Atlètic era un vendaval aparentmen­t imparable. Però van passar els minuts i les ocasions sense que arribés l’empat, fins a un últim quart d’hora en el qual va ser presa de la precipitac­ió. Al final, amb Oblak demanant penal en l’àrea rival, De Frutos va sentenciar sense porter des del centre del camp.n