El Periódico - Català

Osaka torna a regnar a Melbourne i suma un quart Grand Slam

- J. P.-G.

Naomi Osaka havia dit , després de guanyar Serena Williams a les semifinals, que «la gent no recorda els finalistes, el nom del guanyador és el que queda gravat a la copa». I ahir el seu nom era el que estava al trofeu que tenia a les seves mans per segona vegada a la seva vida. La tennista japonesa el va guanyar a l’imposar-se a la nordameric­ana Jennifer Brady per 6-4 i 6-3.

Una hora i 17 minuts va necessitar Osaka per derrotar una tennista que s’estrenava a una final de Grand Slam i que va entrar a la pista massa impression­ada per l’escenari. Brady va encaixar de sortida un 4-1 i només al final del segon set va complicar una mica les coses a Osaka al col·locar-se 4-4 i 3040, sense poder consumar el break, per després malgastar un 40-15 per igualar 5-5. No hi va haver gaire més.

Osaka va salvar la situació amb la seva sacada, jugant agressiva i sense fallar tant. «La meva mare em diu sempre que posi més boles a dins», va riure, ja amb el trofeu a la mà. Una copa que s’emporta a casa seva a Los Angeles al costat de la de l’Open d’Austràlia del 2019 i la de l’US Open de l’any passat. «M’ajuden a inspirar-me», va dir. La primera, la que va guanyar a Serena Williams a una final en què l’exnúmero 1, la seva ídol de nena, la va amargar amb un comportame­nt molt poc esportiu, la tenen els seus pares al Japó.

Nova personalit­at

Des del seu primer triomf a Nova York, als 18 anys, Osaka ha superat la pressió de ser la primera japonesa que guanyava un Grand Slam que tant l’atabalava. «Sentia una gran responsabi­litat i jugava molt nerviosa. Ara sento que soc jo i no un model per als altres», assegurava Osaka que després de guanyar a Melbourne serà la número 2 mundial. I se sent «preparada» per a nous desafiamen­ts a la terra del Roland Garros i l’herba de Wimbledon.n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain