El Periódico - Català

“Les botigues hauran de ser més amigables”

En la cadena de sabateries Casas combinen la venda en línia amb el contacte directe amb un client que cada vegada “necessita més afecte”

- JORDI CASAS Director general de les sabateries Casas

Casas té 90 anys de vida, i ha passat per moltes etapes. ¿Com qualificar­ia la situació actual?

-¡Doncs sí! La nostra àvia ens explicava els anys de la guerra, com intercanvi­aven sabates, com les amagaven… Estem davant un moment fascinant de canvis, però complicat per la seva gestió i incertesa. El món de la sabata necessita un gran saber fer i la nostra voluntat com a empresa familiar és sobreviure en aquesta complexa situació.

-¿Com combinen tradició i modernitat?

–Els hàbits dels consumidor­s han canviat i això ens ofereix noves oportunita­ts. Els clients entren a les nostres pàgines web per selecciona­r les millors sabates i quan visiten les nostres botigues arriben més ben informats. Les empreses hem de saber-nos adaptar.

-¿Com ha funcionat el seu canal en línia?

-La venda en línia està pujant molt, i això exigeix un desenvolup­ament digital molt important, amb inversions i desenvolup­ament complex. Les botigues es converteix­en en showrooms i en centrals d’entrega, però el client necessita tocar i emprovar-se calçat. I necessita afecte. Crec que les botigues seran més personals i amigables, amb més contacte i amor.

-¿Com han gestionat la situació actual?

-Les empreses de retail hem necessitat fons ICO per assegurar la nostra liquiditat. Ho hem fet a través de BBVA, que que ens brinda no només ajuda, sinó assessoram­ent i acompanyam­ent en el nostre desenvolup­ament.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain