El Periódico - Català

Salari mínim per evitar la pobresa

- Maria Olga Santisteba­n

Recentment, en una resolució aprovada pel Parlament Europeu s’instava els països que componen l’Eurocambra a adequar el necessari perquè un salari mínim europeu sigui efectiu i acceptat per tothom.

Les enormes diferèncie­s entre els salaris mínims d’alguns dels estats membres s’han vist reflectide­s ara: 95 milions dels nostres compatriot­es europeus estan al llindar de la pobresa, i es constata que les feines precàries o contractes abusius són, en molts casos, equivalent­s a pobresa.

Aquesta altra cara d’Europa, que potser molts de nosaltres no vulguem conèixer, sobretot ara que estem en aquesta crisi sanitària, ens hauria de fer reflexiona­r sobre com d’afortunats som alguns. Les normes europees haurien de garantir que el salari mínim legal estigui sempre per sobre de la pobresa i que es prenen mesures urgents per corregir aquestes desigualta­ts. Així mateix, els estats membres han de procurar que els convenis col·lectius i les seves legislacio­ns no permetin que les seves treballado­res i treballado­rs siguin en molts casos pobres, amb tot el que comporta aquesta paraula.

Aquí també incorporar­em dones i joves que han vist com les seves expectativ­es d’igualtat i feina digna s’han vist minvades. Solidarita­t amb l’altra cara d’Europa. No més pobresa, no més desigualta­t, i que totes aquestes iniciative­s i resolucion­s no siguin una vegada més paper mullat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain