El Periódico - Català

Les empreses ja comencen a patir els efectes del Brexit

LA MARCA JAPONESA CONTINUA AVANÇANT. EL LEXUS ES 300H ESTRENA UNS NOUS MIRALLS RETROVISOR­S DIGITALS I L'LS 500H OPTIMITZA EL SEU COMPORTAME­NT AMB MILLORES TANT AL XASSÍS COM AL MOTOR

- EDGAR VIVÓ

Lexus actualitza els seus models ES 300h i LS 500h 2021 amb millores estètiques, més tecnologia i optimitzac­ions mecàniques, a fi d'elevar la seguretat, el confort i la qualitat de vida a bord. La novetat més destacada és, sens dubte, la introducci­ó d'uns miralls retrovisor­s digitals en el cas de l'ES 300h. Els clàssics vidres de l'exterior se substituei­xen per dos apèndixs amb càmeres d'alta resolució integrades, mentre que a l'interior s'hi instal·len dues pantalles de 5 polzades a la part inferior dels pilars A. Els dos elements estan desenvolup­ats per a Lexus pels seus proveïdors tecnològic­s Panasonic i Dens. Les pantalles se situen allà on normalment dirigiríem la vista per mirar si s'acosta algú pels flancs, així que presenten una posició més «natural» que en el cas de l'Audi e-tron, que si bé estèticame­nt estan més integrats i són més bonics, resulten més incòmodes de mirar. Aquests miralls inclouen, a més, un sistema de calefacció per a la càmera per evitar que s'enteli, i un disseny específic per impedir que les gotes n'impedeixin la visió els dies de pluja. El sistema compta amb un sensor de lluminosit­at que redueix automàtica­ment l'enlluernam­ent dels fars dels vehicles que circulen al darrere, de manera que el conductor pot disfrutar d'una imatge posterior molt més clara fins i tot a la nit. Com qualsevol nova tecnologia, necessita un període d'adaptació, però gràcies a la posició natural de les pantalles i a la seva bona resolució, aquest temps és menor que en el cas de l'e-tron. Podríem dir que són més similars als de l'Honda-i per la seva forma i ubicació. Pel que fa a l'apartat més tècnic, l'ES 300h està construït sobre la nova plataforma GA-K, que ofereix un bon compromís entre lleugeresa i rigidesa estructura­l, cosa que afavoreix les prestacion­s del seu motor híbrid. Aquest motor desenvolup­a 218 CV i amb prou feines necessita 5 litres de combustibl­e per recórrer 100 quilòmetre­s, cosa que correspon a unes emissions de 119 grams de diòxid de carboni (CO2) per quilòmetre. Com no podia ser d'altra manera, aquest model compta amb l'etiqueta ECO de la DGT. El nou Lexus ES 300h ja està disponible des dels 47.900 euros fins als 72.200 euros de l'acabat Luxury, que inclou de sèrie els retrovisor­s digitals. Aquesta nova proposta de Lexus només està disponible amb l'acabat límit de gamma i no es presenta ni tan sols com a opció en la resta de la gamma. Les entregues començaran ja aquest mateix mes de febrer, i per al seu llançament Lexus ha preparat una campanya especial sobre la versió Premium, que aglutina el 80% de les comandes, amb un preu especial de 44.200 euros o per una quota mensual de 549 euros.

MODEL SENYORIAL

L'LS 500h incorpora millores per optimitzar­ne el disseny, el confort, les prestacion­s i la seguretat. Estèticame­nt destaca la introducci­ó d'una nova graella més fosca que li aporta un disseny més distingit, així com unes noves òptiques davanteres amb miralls que projecten la llum de 12 díodes led. Compten amb el suport d'un control adaptatiu de llums de carretera que permet optimitzar la il·luminació sense enlluernar la resta d'usuaris de la via. Tecnològic­ament també destaca la introducci­ó de nous ajuts a la conducció i sistemes avançats de seguretat activa i passiva, així com un retrovisor interior digital per millorar la visibilita­t posterior. No ofereix, per ara, la proposta dels retrovisor­s digitals de l'ES. L'LS 500h 2021 ofereix una conducció encara més agradable, gràcies a les millores en les suspension­s, i a la més elevada intervenci­ó del motor elèctric del sistema híbrid. Aquesta modificaci­ó no només permet rodar d'una manera més suau i silenciosa, sinó que, a més, redueix el consum d'aquest propulsor (7,9 l/100 km), capaç de desenvolup­ar ni més ni menys que 359 CV. Però on més es disfruta d'aquest cotxe és als seients posteriors, que, segons Lexus, són la referència del segment pel que fa a espai per als genolls. De la mateixa manera que l'ES, el nou LS 500h 2021 ja està disponible a Espanya amb un preu de partida de 107.500 euros, que s'eleva fins a 164.500 euros en l'opció més exclusiva.

 ??  ??
 ??  ?? SEGMENT ESSENCIAL Els nous Lexus ES 300h i LS 500h ofereixen noves millores en equipament­s, motors i tecnologia.
SEGMENT ESSENCIAL Els nous Lexus ES 300h i LS 500h ofereixen noves millores en equipament­s, motors i tecnologia.
 ??  ?? RETROVISOR­S DIGITALS. El nou Lexus ES300h incorpora la nova tecnologia digital .
RETROVISOR­S DIGITALS. El nou Lexus ES300h incorpora la nova tecnologia digital .

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain