El Periódico - Català

Rescatats 47 immigrants en un naufragi a l’illa de Lampedusa

El vaixell basc ‘Aita Mari’ continua buscant un port que li > permeti desembarca­r els 102 immigrants que porta a bord

- EL PERIÓDICO

Un accidentat rescat d’immigrants a les aigües al sud de l’illa de Lampedusa (Itàlia) va acabar ahir dissabte a la matinada amb 47 persones rescatades per la Guàrdia Costanera italiana, però també amb diversos desaparegu­ts que es van començar a buscar amb un helicòpter.

L’incident, segons les autoritats, es va produir al voltant de dos quarts de quatre de la matinada, com a colofó d’una jornada en què van ser albirades nombroses embarcacio­ns procedents del nord de l’Àfrica i amb destinació a Europa. Les bones condicions meteorològ­iques solen propiciar aquest tipus d’allaus, coordinade­s per les màfies que operen al punt de partida.

El naufragi es va produir en el moment en què es pretenia portar a bord de les embarcacio­ns de la Guàrdia Costanera un grup d’immigrants que viatjaven a l’embarcació sinistrada. En aquell instant, els ocupants, dels quals es desconeix encara la nacionalit­at, van caure a l’aigua. Es va aconseguir rescatar 47 persones, però es tem per la vida de mitja dotzena més.

Un nadó de nou mesos

Mentrestan­t, el vaixell de rescat Aita Mari, de l’oenagé basca Salvamento Marítimo Humanitari­o, navega encara a la recerca d’un port que li permeti desembarca­r 102 persones que va localitzar entre les costes de Líbia i Itàlia. Entre elles, hi ha set dones, dues d’elles embarassad­es, i un nadó de nou mesos. Segons la tripulació, aquestes 102 persones es troben molt dèbils i requereixe­n atenció mèdica.

 ?? Unai Beroiz / Efe ?? Rescat fet per l’‘Aita Mari’.
Unai Beroiz / Efe Rescat fet per l’‘Aita Mari’.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain