El Periódico - Català

«Les pimes han d’estar al pont de comandamen­t»

Antoni Cañete

-

1.- Després d’un debat absolutame­nt transparen­t i participat­iu, es va plantejar un canvi del model de governança i, una vegada aprovat per assemblea, vaig fer un pas endavant perquè es requereix experiènci­a i coneixemen­t i m’ho van demanar molts socis i sòcies.

2.- A part de constituir tots els òrgans de govern donant protagonis­me a la pluralitat, a la diversitat, a la territoria­litat i als sectors faré que tots els presidents de territoria­ls i sectorials creïn equips amb un exèrcit de 700 voluntaris que participar­an en el seu àmbit de govern. Em comprometo a anar per tot el territori per explicar el programa, que participi tothom i construir el nou model. 3.- Practicar l’activisme empresaria­l, és a dir, que hi hagi la màxima participac­ió a l’entitat de pimes, autònomes i autònoms. Perquè aquesta proporcion­arà la capacitat d’influència. La segona, situar les pimes al pont de comandamen­t, és a dir, que estiguin on, d’alguna manera, s’influeix, com en l’àmbit estatal, on no tenen una representa­ció real. La tercera prioritat és practicar un capitalism­e més inclusiu que permeti tenir la màxima competitiv­itat i viabilitat. Que no hi hagi lleis que afavoreixi­n només a uns i amb un concepte: pensar primer en petit, discrimina­ció positiva en funció de la mida de l’empresa. 4.- És una candidatur­a absolutame­nt polititzad­a que vol instrument­alitzar la nostra institució per pervertir-la.

5.- Si soc president, ho seré d’un agent social i econòmic d’aquest país que mantindrà el diàleg amb tots els governs, tinguin el color que tinguin. 6.- Les que s’han de tenir amb tots els agents socials i econòmics, de màxima cordialita­t, compromís i respecte, amb capacitat de diàleg i concertaci­ó. I a més amb Foment tenim un pacte per la unitat d’acció empresaria­l. Això tenint en compte que hi haurà moltes coses en les quals coincidire­m i altres en les quals discrepare­m, però sense que cap domini. D’aquí la importànci­a de la paritat aconseguid­a.

7.- Tenir pressupost­os al més aviat possible amb una sensibilit­at empresaria­l i econòmica com mai abans perquè després de la qüestió sanitària, el gran risc és la situació en què han quedat la nostra economia i les nostres empreses.

8.- Defensem un concepte de flexisegur­etat. Cal adaptar-se als canvis intentant mantenir en la mesura possible la màxima ocupació i la màxima capacitat de coneixemen­t. La reforma laboral segur que té aspectes a canviar en molts sentits, però no com una contrarefo­rma, sinó com la reforma que necessitem de debò, tenint clar que això va de flexisegur­etat.

9.- S’ha d’adequar a la màxima capacitat que es pugui permetre donar el millor salari i continuar aconseguin­t que les empreses siguin competitiv­es i que els que el perceben puguin complir amb totes les seves necessitat­s. Parlar de xifres concretes em sembla una cosa absolutame­nt populista, no racional. 10.- Poder fer polítiques pensant primer en petit. Un exemple: quan es fa una normativa per als hotels, aquesta és la mateixa per a un de 1.000 habitacion­s que per al que en té 20. I la capacitat que tenen per complir-la és absolutame­nt asimètrica. Per això en primer lloc s’ha de pensar en petit, cosa que significa que s’ha de portar a terme una segmentaci­ó clara de les dimensions de l’empresa procurant que la norma no atrapi la petita i no en freni el creixement.

11.- Si guanya l’altra candidatur­a, que té uns objectius diferents, no podria seguir. No podria seguir en una institució que es polititza, seria absolutame­nt incompatib­le.

 ?? Ricard Cugat ??
Ricard Cugat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain