El Periódico - Català

Multat amb el certificat

-

José Manuel Solís

L’HOSPITALET DE LLOBREGAT

Soc professor de formació profession­al i autònom, per la qual cosa treballo unes 35 hores a la setmana de dilluns a divendres fent classes i dedico unes tres hores diàries a treballar en un petit despatx juntament amb un becari. Els dissabtes els dedico a fer mantenimen­t del despatx, cosa que inclou neteja i posar a punt els servidors, ja que la nostra activitat té relació amb la informàtic­a.

Usualment aquesta feina la faig a la tarda i a vegades he de quedar-me fins més enllà de les vuit posant a punt algun servei, ja que és important que dilluns estiguin funcionant. Els diumenges els dedico a netejar el meu pis i a preparar les classes de la setmana.

Quan surto del despatx més enllà de l’hora del toc de queda em dirigeixo a la web de la Generalita­t i genero el certificat correspone­nt, del qual omplo totes les dades. La ruta més curta de tornada a casa meva passa per la plaça d’Espanya, una zona en la qual hi ha una comissaria dels Mossos d’Esquadra. A vegades m’han parat i després d’una breu explicació m’han deixat passar, però avui m’han proposat per a una sanció malgrat que he presentat el certificat que portava amb mi.

Al·legaven que en aquest document havia de figurar el segell de l’empresa i el meu horari. Els he explicat que soc autònom i que per tant que posi un segell no afegiria garantia al document i d’altra banda que no tinc un horari pròpiament, ja que treballo en funció de les necessitat­s del despatx. En tot cas, entenc que si aquestes dades són necessàrie­s, haurien de figurar com a camps addicional­s al certificat. Per resposta m’han dit que puc recórrer la multa, cosa que faré, no obstant no entenc quina funció tenen els certificat­s si encara portant-los a sobre ens exposem a una sanció.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain